Mainos

Teollisuus kolkuttelee vaalivoittajan ovelle

Teollisuus ja etujärjestöt ryhtyvät nyt rakentamaan tiiviimpiä suhteita uuteen valtapuolueeseen, perussuomalaisiin. Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Pekka Lundmark toivoo, että vientiteollisuuden niskaan ei kaadettaisi enää lisäveroja.

Perussuomalaisilla on ymmärrystä Lundmarkin toiveille. Puolueen vaalityömiehen Matti Putkosen mielestä suomalainen teollisuus on pelastettava ja keinotkin ovat selvillä: ilmastohömpötykseen ei ole varaa ja energiaverot alas.

– Jos Suomi muuttaa linjaansa nyt ja lähtee tekemään vientiteollisuuden kannalta todella myönteisiä ratkaisuja rikkiverosta, energiaverosta ja myös tulevista energiaratkaisuista, niin me olemme voittajia, Putkonen sanoo.

Jytkyvoiton jälkeen Putkosen puhelin soi taukoamatta - entisellä Metalliliiton lobbarilla piisaa taas tuttuja.

– Meillä on ollut tiivis yhteinen kevät. Olemme tavanneet useita kertoja niin keskusliittojen, toimialaliittojen kuten myös suurten ja pienten yritysten johdon kanssa.

Tärkeimmän vientiteollisuuden, teknologian, ykkösmies sanoo, että nyt ryhdytään rakentamaan suhteita perussuomalaisiin.

– Meillä on hyvät suhteet perussuomalaisiin, mutta luonnollisista syistä ne eivät ole olleet läheskään niin tiiviit kuin muihin suuriin puolueisiin. Nythän tämän täytyy muuttua, kommentoi Pekka Lundmark.

Lundmarkin mukaan teollisuutta ei saa enää rangaista lisäveroilla.

– Meille on koko ajan sälytetty lisää kustannuksia, maksuja ja muita, jotka vähitellen heikentävät meidän toimintaympäristöä. Suomen hyvinvointi riippuu teollisuudesta, Lundmark sanoo.

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 18.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.