Mainos

Teollisuus ja pienet yritykset kärvistelevät maksuvaikeuksissa

Teollisuusyritysten ja pienten yritysten maksuvaikeudet ovat lisääntyneet edelleen. Elinkeinoelämän keskusliitto kertoo, että maksuvaikeuksia oli kesäkuussa kohdannut 24 prosenttia teollisuusyrityksistä, kun luku oli huhtikuussa 21 prosenttia.

Enintään neljän työntekijän yrityksistä jo kolmanneksella oli maksuvaikeuksia ja viiden-yhdeksän työntekijän yrityksilläkin liki neljänneksellä.

Isommilla yrityksillä ja muilla toimialoilla maksuvaikeudet olivat helpottaneet tai pysyneet ennallaan huhtikuuhun verrattuna. Rakentamista lukuun ottamatta tilanne oli kaikilla kuitenkin kehnompi kuin tammikuussa.

Pk-yritysten ongelmat rahoituksen saatavuudessa olivat samalla tasolla kuin EK:n huhtikuisessa kyselyssä. Niiden kanssa kamppailee 10 prosenttia yrityksistä, kun tavallinen tilanne on 1-2 prosenttia.

Maksu- ja rahoitusvaikeudet ovat vaarallinen yhdistelmä, joka saattaa ajaa kannattavankin yrityksen ongelmiin. Maksuvaikeuksia voi esimerkiksi syntyä, kun asiakkaat eivät hoida laskujaan, mutta palkat ja muut kustannukset pitää maksaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.