Mainos

Teollisuus aiempaa luottavaisempi kasvun jatkumiseen

Suomen teollisuus uskoo, että tuotannon kasvu jatkuu. Teollisuuden luottamusta mittaava indeksi nousi tuntuvasti elokuussa. Indeksitarkastelun perusteella suomalainen teollisuus on muita EU-maita luottavaisempi tuotannon kasvuun.

Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto TT julkisti tänään ensimmäisen luottamusindeksinsä. Se kuvaa yritysjohtajien näkemystä tuotannon, tilauskannan ja valmistuotevarastojen kehityksestä. Jos luottamusindeksi vahvistuu, se on merkki tuotannon kasvun jatkumisesta.

Tänään julkistetun indeksin mukaan teollisuus uskoi elokuussa, että kasvu jatkuu. Luottamusindeksi nousi elokuussa pistelukuun 18 heinäkuun 9:stä. Luottamusindeksillä mitattuna Suomen teollisuuden suhdanteet ovat parantuneet jo vuoden ajan nopeammin kuin EU-maissa keskimäärin. Vuodesta 1993 lähtien laskettu luottamusindikaattori oli korkeimmillaan vuoden 1994 loka-marraskuussa. Silloin pisteluku oli 29.

TT:n luottamusindeksi on osa EU:n suhdannetiedustelua. TT kysyy yritysjohtajien näkemyksiä joka kuukauden 9.-25. välisenä aikana. Tiedustelu kattaa kaksi kolmasosaa teollisuuden kotimaisesta tuotannosta.

Kaikista EU-maista luottamusindikaattoritietoja ei ole vielä saatavilla. Luottamusindikaattorin julkistaneista maista Suomen jälkeen seuraavaksi korkeimmat pisteluvut olivat heinäkuussa Alankomaissa 4, Iso-Britanniassa 3, Irlannissa ja Italiassa 2. Saksassa ja Ranskassa indikaattori oli yhä negatiivinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.