Mainos

Teollisuuden ympäristöinvestoinnit kasvoivat puolella

Teollisuuden investoinnit ympäristönsuojeluun kasvoivat Tilastokeskuksen mukaan selvästi toissavuonna. Teollisuus käytti tuolloin uusiin ympäristöinvestointeihin rahaa 51 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Investointien osuus teollisuuden kaikista kiinteistä investoinneista oli 6,8 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin vuonna 1994, mutta selvästi vähemmän kuin vuosina -92 ja -93. Koko ympäristönsuojeluun käytetyistä 3,1 miljardista markasta runsaat 1,5 miljardia oli kiinteitä investointeja.

Ympäristönsuojeluinvestoinnit lisääntyivät vuonna -95 kaikilla muilla teollisuudenaloilla paitsi energiahuollossa. Eniten ne kasvoivat metsäteollisuudessa, jonka osuus kaikista teollisuuden ympäristöinvestoinneista oli 60 prosenttia eli 919 miljoonaa markkaa.

Investointien lisäksi myös ympäristönsuojeluun käytettävät toimintamenot kasvoivat noin kuusi prosenttia. Rahaa käytettiin yhteensä 1,5 miljoonaa markkaa. Eniten ympäristönsuojelun toimintamenot kasvoivat kemian- ja mineraaliteollisuudessa, joissa lisäys oli edellisvuoteen verrattuna 18 prosenttia. Nousu johtui pääasiassa ilmansuojelun ja jätehuollon käyttö- ja kunnossapitomenojen kasvusta.

Tilastokeskuksen teollisuuden ympäristömenoja koskeva tilasto kootaan noin 1900 toimipaikalle tehdyllä kyselyllä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.