Mainos

Teollisuuden tuotanto kasvoi tammi-syyskuussa

Elokuussa kasvu oli nopeinta metallien jalostuksessa ja kulkuneuvojen valmistuksessa.

Suomen teollisuuden tuotannon kasvu hidastui syyskuussa 7,6 prosenttiin. Elokuusta tuotanto kasvoi tilastokeskuksen julkistamien tietojen mukaan 0,4 prosenttia. Nopeimmin kasvoivat kulkuneuvojen valmistus ja metallien jalostus, joiden tuotanto nousi 22 ja 28 prosentia suuremmaksi kuin vuotta aiemmin.

Teollisuuden tuotanto vauhdittui alkuvuonna nopeaan kasvun. Tuotanto nousi tammi-syyskuussa yhdeksän prosenttia suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Metsäteollisuuden tuotannon kasvua vauhditti viime vuoden työkiista, joka pysäytti tuotannon kuudeksi viikoksi.

Vertailuajankohdan alhainen tuotannon taso nosti teollisuustuotannon kasvuvauhdin toukokuussa 15,5 prosenttiin ja kesäkuussa 20,9 prosenttiin. Heinäkuussa teollisuuden tuotanto kasvoi kausitasoitettuna 10,7 prosenttia ja elokuussa 8,3 prosenttia.

Päätoimialoista kasvoi syyskuussa nopeimmin energiahuolto, jonka tuotanto nousi 30 prosenttia suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Kemianteollisuuden tuotanto kasvoi 17,9 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto supistui syyskuussa 2,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi syyskuussa 8,4 prosenttia. Ilman elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistusta sen tuotannon kasvu nousi 13,5 prosenttiin. Elektroniikka- ja sähkötuotteiden tuotanto kasvoi syyskuussa 1,6 prosenttia.

Tehdasteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli syyskuussa 82,4 prosentia eli kolme prosenttiyksikköä alempi kuin vuotta aiemmin. Massa- ja paperiteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 88 prosenttia, metalliteollisuuden 83 prosenttia, kemianteollisuuden 79 prosenttia ja muun tehdasteollisuuden 80 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.