Mainos

Teollisuuden suhdannekuva vahva

Suhdanne on teollisuudessa selvästi pitkäaikaista keskiarvoa parempi.

Teollisuuden suhdannekuva pysyi Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan elokuussa vahvana, vaikka se heikkeni hivenen heinäkuusta.

Teollisuuden kapasiteetista oli käytössä 89 prosenttia. Näkymät pysyivät keskimääräistä parempina myös rakentamisessa ja palveluissa. Teollisuuden luottamusta mittaavan osoittimen saldoluku laski 14 pisteestä 11 pisteeseen. Rakentamisen osoitin laski +5 pisteeseen ja palveluiden +30 pisteeseen.

Teollisuuden tuotanto-odotukset ovat EK:n elokuun luottamusindikaattorin mukaan edelleen hyvät. Tuotannon arvioidaan lähikuukausina kasvavan varsin selvästi nykyisestä. Tilauskanta on normaalin yläpuolella ja kapasiteetin käyttöaste korkea. Varastot kasvoivat elokuussa vähän.

Suhdanne on teollisuudessa selvästi pitkäaikaista keskiarvoa parempi. Luottamusosoittimen pitkän aikavälin keskiarvo on +4. Teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli elokuussa 89 prosenttia ja suhdanneosoittimen mukaan nousussa. Pitkän ajan keskimääräinen käyttöaste on 73 prosenttia.

Rakentamisen osoitin laski yhden pisteen. Se ylitti 5 pisteessä edelleen selvästi pitkän ajan keskiarvon, joka on -3. Palveluiden luottamusindikaattori ylitti pitkän ajan keskiarvon 13 pisteellä. Palveluiden suhdanne oli nousussa.

Teollisuuden luottamus on heinäkuun vertailutietojen mukaan hyvällä tasolla lähes kaikissa EU-maissa. Suomen teollisuuden suhdannetilanne pysyi vielä hieman EU:n keskiarvoa parempana. Vahvimmat EU:n suhdanneodotukset olivat Saksassa, Irlannissa ja Belgiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.