Mainos

Teollisuuden suhdannehuippu jo ohi

Teollisuuden ja rakentamisen voimakkain suhdannehuippu on jo ohi, mutta silti talouskasvu jatkuu Suomessa vahvana vielä tämän vuoden. Näin arvioidaan Teollisuuden ja työnantajain TT:n suhdannetiedustelussa.

TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroma kritisoi voimakkaasti valtiontalouden alijäämää. -Poliitikkojen voi olla vaikea tunnustaa, että myös tulevalla vaalikaudella on yhä pakko vähentää valtion menoja, Koroma sanoi suhdannetiedustelun julkistamisen yhteydessä. Koroma heittikin, että Suomessa saatetaan Saksan malliin tarvita "viisi viisasta asiantuntijaa" arvioimaan puolueettomasti valtiotalouden puitteita. Valtion velkaantuminen on Koroman mukaan talouskasvun pahin uhka.

Vientialoista parhaimmat näkymät ovat perusmetalleilla sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuudella. Kotimaassa rakennusyrityksissä, graafisen alan yrityksissä sekä teollisuuden palveluyrityksissä lähiaika nähdään sangen suotuisana.

Koroman mukaan työllisyys paranee jopa ennustettua enemmän eivätkä investoinnitkaan supistu, kuten aiemmissa suhdannetiedusteluissa näytti, vaan pysyvät viime vuoden tasolla.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.