Mainos

Teollisuuden palkansaajat: Valtionyhtiöhin pitkäjänteisempää omistajapolitiikkaa

Teollisuuden palkansaajat -neuvottelukunta vaatii valtiota luotsaamaan valtionyhtiöt ja osakkuusyhtiöt eroon lyhytnäköisestä voitontavoittelusta ja tempoilevasta henkilöstöpolitiikasta. Valtionyhtiöiden pitäisi pikemminkin olla muille keulakuvana pitkäjänteisessä henkilöstöpolitiikassa, työssä jatkamisen turvaamisessa ja yhteiskuntavastuussa, neuvottelukunta korostaa. Neuvottelukunta ruoti valtion omistajapolitiikkaa tänään järjestämässään seminaarissa.

Neuvottelukunta hämmästelee, että monet valtionyhtiöt ilmoittavat laajoista irtisanomisista samaan aikaan, kun valtio toisaalla yrittää tukea työllisyyttä mittavilla taloudellisilla panoksilla. Käytännössä tällaiset päätökset ovat valtion omistajaintressin vastaisia, neuvottelukunta arvioi.

Valtion omistajaintressiin pitäisi kuulua pitkäjänteiset henkilöstön koulutusohjelmat ja uudelleensijoittamissuunnitelmat, joilla vahvojen taseiden tukemana selviydytään taloudellisten notkahdusten yli ilman henkilöstövähennyksiä. Pitkäjänteisellä henkilöstöpolitiikalla valtionyhtiöt tukisivat myös kolmikantaisesti hyväksyttyä tavoitetta keskimääräisen eläkeiän nostamiseksi.

Nyt valtion omistajaintressi näkyy valtionyhtiöiden päätöksenteossa teollisuuden palkansaajien mielestä varsin huonosti, mikä osin johtuu siitä että yhtiöt on hajautettu monien ministeriöiden alle. Teollisuuden palkansaajien mielestä yhtiöiden hallinnointi pitää keskittää kauppa- ja teollisuusministeriölle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.