Mainos

Teollisuuden luottamus kasvoi

Teollisuuden luottamus nousi lievästi joulukuussa, mutta rakennusalan näkymät ovat edelleen synkät. Edellisen kerran rakennusalalla oltiin yhtä heikoissa lukemissa vuoden 1996 alussa, ilmenee TT:n julkistamasta luottamusindikaattorista.

Teollisuuden luottamusindikaattori nousi joulukuussa yhden pykälän -11:een, kun se marraskuussa oli -12. Luottamusindikaattorilukeman pitkäaikainen keskiarvo on +3. TT:n mukaan teollisuuden suhdanteet ovat edelleen tavanomaista heikommat, vaikka lukema onkin lähtenyt hienoiseen nousuun elokuun jälkeen.

Indikaattoria nosti varastojen kutistuminen. Tuotanto-odotukset kääntyivät kuitenkin miinuspuolelle. Teollisuuden tilanne on edelleen epävarma ja tilanne teollisuuden sisällä on kaksijakoinen, sanoo osastopäällikkö Pekka Tsupari TT:stä. Elektroniikka- ja sähköteollisuudessa tuotanto on jo lähtenyt kasvuun, mutta muualla teollisuudessa mennään yhä alaspäin.

Tsupari arvioi, ettei lähikuukausina vielä näy merkittävää paranemista. Rakennusalalla suhdannekuva näyttää yhä selvästi painuvan alaspäin. Joulukuussa indikaattori vaipui -38:aan marraskuun -25:stä. Indikaattoria painaa tilausten väheneminen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.