Mainos

Teollisuuden kuormitushuippuja maaseudulle

Uudenkaupungin tienoilla toimiva elektroniikkateollisuus saa maataloudessa työskentelevistä henkilöistä tilapäisapua kuormitushuippujensa töiden tasaamiseen.

Uusia uria aukovalta Elektroniikkakylä-kurssilta valmistui Uudessakaupungissa tiistaina 16 maatalousyrittäjää, jotka ryhtyvät nyt sivutöinään valmistamaan osia elektroniikkateollisuudelle.
Uudenkaupungin kansalaisopisto ideoi kurssin elektroniikkateollisuuden tarpeiden pohjalta. Katsottiin, että kovassa kansainvälisessä kilpailutilanteessa teollisuus joutuu tilausten saamiseksi joustamaan asiakkaiden vaatimuksiin erittäin lyhyilläkin varoitusajoilla. Tällöin syntyy hetkellisiä kuormitushuippuja. Suurten ja satunnaisten työhuippujen tasaaminen ei ole aina mahdollista vakituisen työvoiman avulla. Nyt käynnistyvä alihankintatoiminta ei vaikuta päähankkijoiden olemassa oleviin työsuhteisiin.
Huhtikuussa alkanut kurssi painottui ammatillisen opetuksen lisäksi yrittäjäkoulutukseen ja alihankkijana toimimiseen. Opetusjakso koostui 20 teoriapäivästä, 19:stä työn opetuspäivästä ja 35 etäharjoittelupäivästä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.