Mainos

Teollisuuden investoinnit supistuvat

Teollisuuden kiinteät investoinnit supistuvat keskiviikkona julkistetun teollisuuden investointikyselyn mukaan tänä vuonna runsaat kuusi prosenttia viime vuodesta. Teollisuuden tutkimus- ja kehitysinvestoinnit sen sijaan jatkavat kasvua.

Kiinteät investoinnit laskevat Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton kyselyn mukaan tänä vuonna vajaaseen 4,4 miljardiin euroon. Viime vuonna teollisuus käytti investointeihin 4,7 miljardia euroa eli 18 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Investointeja vähentää tänä vuonna etenkin metsäteollisuus, jossa investointien taso kahtena edellisenä vuotena oli historiallisen korkea. Investoinnit supistuvat myös elektroniikkateollisuudessa. Kasvua sen sijaan on elintarviketeollisuuden, metallien jalostuksen ja kemian teollisuuden investoinneissa.

Teollisuuden investointiaste eli investointien osuus jalostusarvosta laskee tiedustelun mukaan tänä vuonna 15,8 prosentista 14,3 prosenttiin. Jos mukaan lasketaan tutkimus- ja kehitysmenot, nousee investointiaste lähes 25 prosenttiin.

Viime vuonna teollisuuden tutkimus- ja kehitysmenot Suomessa ja ulkomailla olivat 4,3 miljardia euroa eli lähes 17 prosenttia suuremmat kuin vuotta aiemmin. Tänä vuonna ne kohoavat kyselyn mukaan 4,7 miljardiin euroon, mistä Suomen osuus on 3,1 miljardia euroa ja ulkomaiden 1,6 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.