Mainos

TEO rajoitti ylilääkärin oikeuksia Joroisten kuolemien takia

Joroisten terveyskeskuksen ylilääkäri aikoo valittaa TEO:n ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, eikä hän aio muuttaa hoitofilosofiaansa.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus (TEO) on päättänyt rajoittaa Joroisten terveyskeskuksen ylilääkärin lääkärinoikeuksia. Lääkäri saa jatkossa toimia vain julkisessa terveydenhuollossa toisen lääkärin valvonnassa.

TEO totesi, ettei lääkäri useissa tapauksissa ollut malttanut paneutua riittävästi potilaan tilaan ja että hänen ammattitaidossaan oli puutteita. Lääkärin toimintaa alettiin tutkia, kun iäkkäitä potilaita kuoli viime vuonna huomattavasti tavallista enemmän terveyskeskuksen vuodeosastolla. Itä-Suomen lääninhallitukselle tehtiin terveyskeskuksen toiminnasta useita kanteluita. Kantelijat halusivat selvitystä muun muassa siitä, toimiko ylilääkäri virkavelvollisuuksiensa mukaisesti, kun hän ei lähettänyt kantelijoiden iäkkäitä omaisia erikoissairaanhoitoon.

Joroisten terveyskeskuksen ylilääkäri aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hän ei aio muuttaa hoitofilosofiaansa. Hänen mukaansa siihen ei ole perusteita, sillä vanhukset ovat hänen kanssaan samoilla linjoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.