Mainos

TEO kiinnostunut Isometsän lääkitsijästä

Hiihtäjä Jari Isometsän dopingkäry puhuttaa myös Terveydenhuollon oikeusturvakeskusta. Nyt mielenkiintoisin kysymys onkin, kuka antoi Isometsälle Hemohes-nimistä lääkettä.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on kiinnostunut Jari Isometsän lääkitsijän henkilöllisyydestä. Jos Isometsän apuri on lääkäri, hän on keskuksen mukaan ilmeisesti rikkonut lakiin kirjattuja ammattieettisiä velvollisuuksiaan.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen apulaisjohtaja Tarja Holi kertoo, että Etelä-Suomen lääninhallituksen kanssa on jo sovittu työnjaosta, jos jotain ilmenee. Suomessa terveydenhuollon ammattilaisten valvonta kuuluu oikeusturvakeskukselle ja lääninhallituksille. Jos Isometsä tai apuri pysyy vaiti, oikeusturvakeskuksella ei juuri ole keinoja saada tietoja.

Pääsponsorit malttoivat mielensä

Hiihdon suurimmat taloudelliset tukijat eivät vielä tee mitään johtopäätöksiä Jari Isometsän dopingkohun takia.

Hiihtoliiton pääsponsorit lupasivat tänään pidetyssä neuvottelussa odottaa Hiihtoliiton selvitystä tapahtumien kulusta Lahden MM-kisojen ajan. Hiihtoliiton selvitystä dopingtapahtumista odottaa sponsorien ohella myös opetusministeriö.

Jari Isometsän eilinen dopingkäry on herättänyt asiantuntijat pohtimaan mm. alppimajojen käytön eettisyyttä.
Punasolujen määrän lisäämiseen tähtäävä alppimajaoleskelu on varsin yleistä hiihtäjien keskuudessa.

Isometsä harkitsee oikeustoimia

Hiihtäjä Jari Isometsä sanoi Lapin alueradion haastattelussa harkitsevansa oikeustoimia Suomen antidopingtoimikuntaa vastaan. Oikeusjutulle antaisi aiheen se, että antidopingtoimikunnan kiellettyjen aineiden listalla ei ollut Isometsän käyttämää lääkettä. Liite ry:n dopingtestauksen projektipäällikkö Teuvo Valtanen ei usko, että Isometsä toteuttaa aiettaan, sillä aine on selvästi kielletty Kansainvälisen hiihtoliiton ja KOK:n listoilla.

Jari Isometsä myöntää ottaneensa hemoglobiinia alentavaa lääkettä. Hän sanoo ottaneensa lääkettä Hiihtoliiton ulkopuolisen henkilön valvonnassa. Isometsä sai kahden vuoden kilpailukiellon ja menetti Lahden MM-hiihdon takaa-ajokilpailusta saamansa hopemitalin. Hiihtäjän molemmista dopingnäytteistä löytyi ainetta, jolla voi laskea veren hemoglobiinipitoisuutta. Isometsä sanoo, ettei tiennyt käyttävänsä kiellettyä ainetta. Hän arvostelee myös nykyistä hemoglobiinirajaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.