Tenniksen supertähdet yhdistivät voimansa poikkeuksellisella tavalla – jälki ollut vastustajien kannalta rumaa

Tenniksen entinen maailmanlistan ykkönen Caroline Wozniacki jättää jäähyväisiään tennikselle Australiassa.

Wozniacki ilmoitti joulukuussa vetäytyvänsä ammattilaistenniksestä tammi–helmikuun vaihteessa pelattavan Australian avoimen tennisturnauksen jälkeen.

Wozniacki on parhaillaan valmistautumassa uransa viimeiseen Grand Slam -turnaukseen Aucklandin turnauksessa, jossa osallistuu kaksin- ja nelinpeliin. Kaksinpelissä Wozniacki on edennyt toiselle kierrokselle, mutta suurin huomio on suuntautunut nelinpeliin.

Wozniacki on yhdistänyt voimansa tenniksen todellisen supertähden, hyvän ystävänsä Serena Williamsin kanssa. Kaksikon jälki on toistaiseksi ollut tuhoisaa.

Ensimmäisellä kierroksella Williams–Wozniacki-kaksikko peittosi Nao Hibinon ja Makato Ninomiyn eräluvuin 6-2, 6-4. Toisella kierroksella kyyti oli vieläkin kylmempää, kun ruotsalais–amerikkalainen pari Johanna LarssonCaroline Dolehide kaatui Suomen aikaa keskiviikkoaamuna luvuin 6-2, 6-1.

Kahden naistenniksen supertähden pelaaminen nelinpeliparina on todella poikkeuksellinen tapahtuma, sillä he eivät ole koskaan aiemmin pelanneet yhdessä.

Williams on totuttu näkemään nelinpelikentillä siskonsa Venus Williamsin kanssa. Kaksikko on niittänyt menestystä voittamalla muun muassa kaikki Grand Slam -turnaukset. Kaksinpelissä kaikkien aikojen menestynein naispelaaja Williams on voittanut 23 Grand Slam -turnausta ja yhteensä 72 turnausta WTA-kiertueella. Hänen uransa kokonaistienestit ovat lähes 93 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Wozniacki puolestaan ei ole pelannut nelinpeliä WTA-turnauksissa vuoden 2016 jälkeen. Kaksinpelissä entinen maailman ykkönen on ottanut 30 turnausvoittoa. Ainoan Grand Slaminsa hän voitti vuonna 2018 Australian avoimissa. Wozniacki on tienannut uransa aikana palkintorahoja noin 35 miljoonaa dollaria.

Williams–Wozniacki-kaksikko kohtaa turnauksen semifinaalissa voittajaparin ottelusta Desirae Krawczyk/Laura SiegemundKirsten Flipkens/Alison Van Uytvanck.

Lue myös:

    Uusimmat