Mainos

Tenhunen vaihtamassa työpaikkaa

Ulkomaalaisviraston päällikkö Mielikki Tenhunen on hakeutumassa toisiin tehtäviin.

Tenhunen on hiljattain jättänyt hakemuksensa työministeriön maahanmuutto-osastolle, jossa on avoinna uusi neuvottelevan virkamiehen virka.
-Kyllä hän on jättänyt hakemuksen, ja tehtävään on muitakin hakijoita, vahvistaa Risto Laakkonen, maahanmuutto-osaston neuvotteleva virkamies ja osastopäällikön sijainen.
Virka on perustettu tämän vuoden alussa. Sen hoitaja valitaan Laakkosen mukaan todennäköisesti helmikuun lopulla.

Maahanmuutto-osasto siirtyi viime vuoden keväällä sosiaaliministeriöstä työministeriöön, ja sitä on tarkoitus jonkin verran laajentaa. Nykyisellään osastolla työskentelee kolmisenkymmentä henkeä.

Tenhusen johtamaa ulkomaalaisvirastoa on arvosteltu turvapaikka- ja kansalaisuushakemusten hitaasta käsittelystä, ja viraston työilmapiirissäkin on ollut pulmia. Sitä, miten paljon mahdollinen johtajanvaihdos vaikuttaa, on vaikea arvioida.
-En usko, että johtajan vaihtuminen tällaisessa tapauksessa juuri mitään ratkaisee. Ulkomaalaisvirastossa pitää lähestyä vähän kaikenlaisia ongelmia, ja asioiden parantaminen kestää ainakin kuukausia ellei vuodenkin, arvioi ulkomaalaisvaltuutettu Antti Seppälä.

Seppälän mielestä ulkomaalaisvirastossa on nyt suunnilleen riittävästi väkeä, mutta viraston menettelytavoissa on kehittämisen varaa. Kansalaisuushakemusten ruuhkaa purkamaan palkattiin loppuvuodesta parikymmentä uutta määräaikaista työntekijää. Nykyisellään virastossa työskentelee kaikkiaan noin 120 henkeä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.