Mainos

Tempera-jousikvartetti esiintyy Euroopan konserttitaloissa

Suomalainen Tempera-jousikvartetti on valittu mukaan Rising Stars -ohjelmaan alkaneella konserttikaudella. Ohjelmassa Euroopan merkittävät konserttitalot tarjoavat nuorille nouseville kamarimusiikkiyhtyeille tilaisuuden esiintyä konserttisaleissaan.

Tempera-kvartetin muodostavat Silva Koskela ja Marjaana Koskinen, viulu, Tiila Kangas, alttoviulu, ja UllaRuotsala, sello. Kvartetti aloitti yhteistyönsä Sibelius-Akatemiassa vuonna 1997.

Eurooppalaisten konserttitalojen yhteistyöelin Echo perusti Rising Stars -ohjelmansa neljä vuotta sitten. Tempera-kvartetti edustaa ohjelmassa Birminghamin konserttitaloa. Yhtye esiintyy mm. Wienin Musikvereinissa, Amsterdamin Concertgebouwssa ja Pariisin Cite de la Musiquessa. Eurooppalaisten musiikkikeskusten lisäksi konsertoidaan myös New Yorkin Carnegie Hallissa.

Tempera-kvartetti on esiintynyt eri puolilla Suomea sekä Britanniassa. Se on edustanut Sibelius-Akatemiaa kansainvälisillä kamarimusiikkifestivaaleilla Itävallassa ja Ruotsissa. Viime vuoden maaliskuussa yhtye palkittiin Martin Wegelius -säätiön tunnustuspalkinnolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.