Mainos

Tempaus katuväkivaltaa vastaan: "Käytetään pesismailaa siihen, mihin se on tarkoitettu"

Kulttuurialojen edustajat ja nuorisojärjestöt tempautuivat tänään pesäpallopelin pyörteisiin Helsingin Roihuvuoren urheilukentällä.

Väkivallankumous -tapahtumalla haluttiin kampanjoida nuorten väkivaltaa vastaan. 

– Tuli sellainen ajatus, että käytetään niitä pesäpallomailoja siihen, mihin ne on tarkoitettu. Eli joukkuepelin rakentamiseen ja ryhmän kokoamiseen, kertoo tapahtuman järjestäjä, näyttelijä Eppu Pastinen.

Pesisotteluun lähti mukaan lukuisia julkisuudenhenkilöitä. Tapahtuma oli monelle tärkeä kanava tuoda esille väkivallanvastaista sanomaa.

– Ei tulisi katsoa vaan sivusta, jos jotain tapahtuu. Jos on ollut sivustakatsoja, niin nyt on ehkä hyvä ottaa oppia ja puuttua kiusaamiseen. Kaikki väkivalta on huolestuttavaa, ei pelkästään fyysinen. Henkinen väkivalta, vihapuheet ja muiden syrjäyttäminen on myös yhtälailla väkivaltaa, pohtii tapahtumaan osallistunut muusikko Tuure Kilpeläinen.

Osalla osallistujista oli vierähtänyt vuosia edellisestä pesäpallopelistä.

– Tosi arvokasta olla mukana tapahtumassa ja siistiä päästä pelaamaan yli 15 vuoden jälkeen. Osuin jopa kerran palloon, eli kaikki odotukset nyt täyttyivät, näyttelijä Iina Kuustonen iloitsee.

– Itsehän en varsinaisesti osunut palloon, mutta hauskaa oli. Ja on todella hienoa, että ihmiset ovat lähteneet tapahtumaan mukaan hyvillä fiiliksillä ja halulla toimia väkivallattomuuden puolesta, näyttelijä ja tapahtuman järjestäjä Minka Kuustonen jatkaa.

Väkivallankumoukseen ja pesäpalloturnauksen järjestämiseen osallistui noin 200 henkilöä, joista suuri osa on vapaaehtoistyöntekijöitä.

Tapahtuman tuotto suunnataan Aseman Lapset ry:n katuväkivaltaa ehkäisevään jalkautuvaan nuorisotyöhön.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.