Temosen kohudokumentilla 9 000 katsojaa – ohjaaja kommentoi

Tuukka Temosen dokumenttielokuva kokoomuksen presidentinvaalikampanjasta on houkutellut teattereihin ainoastaan noin 9 000 katsojaa.

Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjasta kertova elokuva Presidentintekijät on kerännyt kahdessa kuukaudessa ainoastaan 8 897 katsojaa. Ohjaaja Tuukka Temonen ei ole asiasta yllättynyt, eikä huolissaan.

– Dokumentilla on hyvin rajallinen kohderyhmä. Olisi ollut erittäin positiivinen yllätys, jos se olisi yltänyt noin 20 000 katsojaan, kuten Rouva Presidentti, Temonen kertoo MTV.fille.

Temosen ohjaamassa Rouva Presidentti -dokumentissa kuvattiin Tarja Halosen toimintaa ja työtä esimerkiksi YK:ssa ja valtiovierailulla Venäjällä.

– Ihmisiä kiinnostaa varmasti enemmän presidentin työ, kuin vaalikampanja, Temonen uskoo.

Vaikka dokumentti on kerännyt alle 9 000 katsojaa, Temonen pitää tulosta hyvänä. 

– Se on tosi hyvä luku teattereissa. Järjettömän hyvä oikeastaan kilpailutilanteen huomioon ottaen, Temonen sanoo.

Virpi Suutarin niin ikään maaliskuussa ensi-iltansa saanut dokumentti Eedenistä pohjoiseen on kerännyt reilut 13 000 katsojaa. Helmikuussa julkaistun dokumentin teinitähti Isac Elliotista on nähnyt vajaat 6 000 silmäparia.

Temonen uskoo dokumentin löytävän katsojia, kunhan se julkaistaan DVD:nä ja näytetään televisiossa vielä tämän vuoden aikana.

– Lippuhinnoittelu on varmasti yksi syy lukuihin. Jos pitää valita, meneekö katsomaan dokumentin presidentinvaalikampanjasta vai isolla rahalla tehdyn Hollywood-toimintaleffan, ymmärrän että valinta kallistuu elämyksen puoleen.

Presidentintekijät sai ensi-iltansa suuren kohun keskellä 14. maaliskuuta. Niinistön vaalikampanjasta vastaavat tahot tuohtuivat jouduttuaan elokuvan keskiöön.

– Kohu ei varmasti tuonut montaakaan kokoomuslaista katsojaa lisää. Luulen, että he ovat jättäneet sen katsomatta solidaarisuussyistä.

Kotimaisten elokuvien katsojaluvut löytyvät Suomen elokuvasääntiön sivuilta.

Dokumentin katsojamääristä uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat