Mainos

TEM kiirehtii sähkövarmuutta – sähköyhtiöt neuvotteluun

Työ- ja elinkeinoministeriö kiirehtii sähköverkon toimintavarmuuden parantamista.

Ministeriö kutsuu tämän kuun aikana keskeiset sähkönjakeluyhtiöt ja Energiateollisuus ry:n neuvotteluun, jossa haetaan keinoja sähkönjakelun turvaamiseksi.

Ministeriön ylijohtaja Esa Härmälä sanoo, että tarkasteluun otetaan muun muassa sähkölinjojen sijainnit. Hän myös kiristäisi sähköyhtiöiden korvausvelvollisuuksia.

– Tässä keskeisiä kohteita ovat tietysti maakaapeloinnin edistäminen ja yleensä linjojen siirtäminen maanteiden varsiin, jolloin viat on helpommin paikallistettavissa ja korjattavissa. Lisäksi tärkeää on myös arvioida nykyään voimassa olevaa korvausjärjestelmää ja korvauksien tasoa.

Härmälän mukaan suunnitelma olisi tarkoitus saada valmiiksi ensi kuun aikana.

Sähkönsiirto on monopolitoimintaa, josta säännellään sähkömarkkinalaissa. Jakeluverkkoyhtiöille on asetettu sekä keppiä että porkkanoita verkkojen kehittämiseen. Verkkoyhtiöillä on lain mukaan velvollisuus korvata sähkökatkokset kuluttajille. Toisaalta yhtiöt voivat saada hyötyä, jos ne investoivat tehokkaaseen ja toimintavarmaan verkkoon.

Energiamarkkinavirasto (EMV) valvoo lain toteutumista. EMV:n ylijohtaja Riku Huttunen pitää ministeriön aloitetta tervetulleena.

– Nyt olisi hyvä aika miettiä, ovatko lain velvoitteet tarpeeksi täsmälliset, hän sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.