Mainos

Teloitettujen viimeisiä sanoja: En ole tappanut ketään – kylläpä tämä kirpaisee

Yhdysvalloissa Teksasissa on nauhoitettu kuolemaan tuomittujen viimeisiä lausuntoja vuodesta 1982 lähtien. Viime vuosina lausunnot on myös julkaistu Teksasin oikeusviranomaisten nettisivuilla.

Lausuntojen seasta löytyy kaikki kirjo uhmakkuudesta pelkoon tai syyttömyyden vakuutteluista anteeksipyyntöihin. Monissa lausunnoissa vangit ovat halunneet kertoa perheelleen, että rakastavat näitä, usein vuolassanaisestikin.

Vuonna 2012 teloitettu Rodrigo Hernandez vakuutti viimeisessä viestissä rakkauttaan kaikille paikalla olleille.

– Haluan kertoa kaikille, että rakastan heitä kaikkia. Pitäkää päänne pystyssä. Olemme kaikki perhettä, kaikkivaltiaan jumalan ihmisiä. Olemme kaikki hyviä. Olen valmis. Joko ne tekevät sitä? Vajoan uneen. Nähdään myöhemmin. Kylläpä tämä kirpaisee, herranen aika, Hernandez sanoi.

Hernandez sai kuolemantuomionsa kaapattuaan 38-vuotiaan naisen ruokakaupan parkkipaikalla. Mies kuristi naista ja raiskasi tämän. Kun Hernandez oli tajunnut, ettei nainen hengitä, mies kuljetti naisen ruumiin puistoon ja dumppasi sen roska-astiaan.

Takapihalleen ruumiin haudannut vakuutti syyttömyyttään

Monissa viimeisistä lausunnoista on myös muistettu uhreja ja anottu näiltä anteeksiantoa. Myös syyttömyyttään viimeisellä hetkellä vakuuttavia on löytynyt.

– Olen syytön mies. En ole tappanut ketään. Te tapatte viattoman miehen. Vasen käteni on niin kipeä, että kuolen. Siihen sattuu todella paljon, vuonna 2012 teloitettu Jonathan Green totesi viimeiseksi teokseen.

Green sai kuolemantuomionsa 12-vuotiaan tytön sieppauksesta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja surmasta. Mies oli haudannut tytön takapihalleen, sitten kaivanut ruumiin ylös ja piilottanut sen asuintaloonsa.

"Se oli siinä"

Osa tuomituista sen sijaan ei ole halunnut sanojaan viljellä.

– Vankilanjohtaja, koska minulla ei ole mitään sanottavaa, voitte jatkaa toimia ja lähettää minut taivaallisen isän luokse, vuonna 2010 teloitettu Larry Wooten lausahti.

Wooten teloitettiin 80-vuotiaan miehen ja tämän 86-vuotiaan vaimon surmasta. Wooten oli surmannut ryöstämänsä pariskunnan puukottamalla ja viiltämällä Vaimoa oli myös hakattu raivokkaasti pistoolilla. Wootenin ryöstösaalis oli noin 500–600 dollaria.

Vähäsanainen oli myös Michael Rosales, joka surmasi 60-vuotiaan naisen asuntomurron yhteydessä. Rosales oli puukottanut uhriaan 137 kertaa.

– Rauhaa, se oli siinä (Peace, I'm done), olivat miehen vihon viimeiset sanat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.