Mainos

Tellabs harkitsee luopumista Espoon tehtaasta

Päätös Tellabsin tuotannon jatkamisesta tai lopettamisesta Espoossa tehdään tämän vuoden aikana.

Amerikkalainen televiestintälaitteiden valmistaja Tellabs harkitsee luopumista Espoon tehtaastaan. Yhtiön pääjohtaja Michael Birck kertoi kuitenkin uutistoimisto Reutersille, ettei päätöksiä Espoon tehtaan kohtalosta ole tehty.

Yhtiön kansainvälisestä tuotannosta vastaava johtaja Juha Pankakosken mukaan päätös Espoon tuotannosta tehdään tämän vuoden loppuun mennessä. Päätöksen tekee Tellabsin kansainvälinen organisaatio, mutta sen piirissä suomalaiset edustavat merkittävää osaa päätösvallasta.

- Olemme vahvasti mukana päätöksessä, Pankakoski vakuuttaa.

Tuotantoa kohta enää Suomessa

Tellabsin Espoon tehtaalla työskentelee noin 400 työntekijää. Yhtiö on vähentänyt viime aikoina työvoimaansa sekä Suomessa että muualla telelaitteiden kysynnän vähäisyyden vuoksi.

Tellabs kertoi perjantaina, että se lopettaa telelaitteiden valmistuksen Yhdysvalloissa ja siirtää tuotannon sopimusvalmistaja Sanmina-SCI:lle. Birckin mukaan Espoon tehtaan suhteen harkitaan samaa ratkaisua.

Illinoisin osavaltiossa sijaitsevan tehtaan lopettamisen jälkeen Tellabsilla on tuotantoa enää Suomessa. Pankakosken mukaan kysymys on siitä, haluaako yhtiö jatkaa itse tuotantoa enää ollenkaan. Jo aiemmin Tellabs on lakkauttanut muun muassa kaksi Irlannin tehdastaan ja siirtänyt niiden tuotannon Espooseen.

- Jos Tellabs tuotantoaan jatkaa, se jatkuu Suomessa, Pankakoski arvioi. Hänen mukaansa Tellabsin kaltainen kansainvälinen yhtiö arvioi jatkuvasti toimintaansa. Vastaavanlaisia arvioita Espoon tehtaan tuotannon jatkamisesta on tehty aiemminkin, ja aina ennen on päädytty tuotannon jatkamiseen, hän rauhoittelee.

Varkauden yksikön toiminta loppuu

Tellabs jatkaa Yhdysvalloissa tuotekehitystä ja myyntiään. Suomessakin yhtiön noin 800 työntekijästä suuri osa on tuotekehityksessä.

Pankakosken mukaan Espoon tuotantoyksikössä on noin 200 työntekijää, ja siitä riippuvissa toiminnoissa toiset 200. Yhtiöllä on tuotekehitysyksiköt Espoossa, Tampereella ja Oulussa. Sen sijaan Varkauden pienen tuotekehitysyksikön yhtiö on päättänyt jo aiemmin lopettaa tämän vuoden loppuun mennessä.

Tellabs on jo aiemmin teettänyt Sanmina-SCI:lla laitteitaan Yhdysvalloissa. Sen sijaan Suomessa Tellabsilla ja Sanminalla ei ole Pankakosken mukaan ollut yhteistoimintaa, vaikka Sanmina toimii Suomessakin. Viime aikoina Sanmina on tosin ollut otsikoissa lähinnä sen vuoksi, että se on lakkauttanut tehtaitaan Keski-Suomessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.