Mainos

TeliaSonerassa ulosmarssi

TeliaSonera ilmoitti viime perjantaina aloittavansa yt-neuvottelut 650 työtehtävän lopettamiseksi Suomessa. Yhtiö vie ulosmarssin työtuomioistuimeen.

Teleyhtiö TeliaSoneran toimihenkilöt ovat marssineet ulos työpaikoiltaan Helsingissä ja Oulussa. Ulosmarssi on vastalause yhtiön mittaville irtisanomisaikeille. Pelkästään jo Helsingin tietoliikenneyhdistykseen kuuluu noin 1200 soneralaista.

TeliaSonera ilmoitti viime perjantaina aloittavansa yt-neuvottelut 650 työtehtävän lopettamiseksi Suomessa. Vähentäminen koskee erityisesti verkko-, tuote- ja palvelutoimintaa. Osassa yksiköistä yt-neuvottelut alkavat jo tänään.

TeliaSonera vie ulosmarssin oikeuteen

TeliaSonera vie Toimihenkilöunionin työtuomioistuimeen ulosmarssin vuoksi. TeliaSonera katsoo, että Helsingin ja Oulun alueyhdistysten järjestämä neljän tunnin työnseisaus on laiton ja rikkoo tänään voimaan tullutta työehtosopimusta.

TeliaSonera Finlandin henkilöstöjohtaja Juha Pentti toteaa tiedotteessaan, että toimet ovat myös turhia, koska yhtiö on jo ilmoittanut, että se on samaa mieltä Helsingin alueyhdistyksen edustajan kanssa tämän esittämästä kolmen kohdan vaatimuslistasta.

Yhdistys on esittänyt, että vuokra- ja määräaikaisten työntekijöiden käytöstä on luovuttava ja näin vapautuviin tehtäviin tulee sijoittaa yhteistoimintamenettelyssä työtä vaille jääviä työntekijöitä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.