Mainos

TeliaSoneran yt:t laajenevat

TeliaSonera aloittaa uudet, 300 henkilöä koskevat yt-neuvottelut. Kuukausi sitten yhtiö aloitti yt-neuvottelut 165 työtehtävän vähentämiseksi Suomesta.

Teleyhtiö TeliaSonera Finland on aloittanut uudet yt-neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Konsernitason yt-neuvottelujen piirissä on arviolta 300 henkilöä. Tavoitteena on vähentää tytäryhtiöiden hoitamia laajakaistapalveluja ja muita toimintoja useilta keskisuurilta paikkakunnalta.

Kuukausi sitten TeliaSonera aloitti yt-neuvottelut noin 165 työtehtävän vähentämiseksi Suomen palvelutoiminnoista. Myös siinä pyrkimys on keskittää toimintoja vähentämällä toimipisteitä. Nyt aloitetut neuvottelut ovat jatkoa tälle prosessille. Jo keväällä karsittiin 109 työntekijää alle 10 hengen toimipisteistä 23 paikkakunnalla.

- Tehtävät keskitetään sinne, missä palvelut pystytään tuottamaan mahdollisimman kustannustehokkaasti, sanoo TeliaSoneran viestintäjohtaja Ahti Martikainen.

Martikaisen mukaan tässä vaiheessa ei tiedetä, mikä on lopullinen henkilöstön vähentämismäärä. Hänen mukaansa tavoitteena on tarjota työtä kaikille irtisanottaville.

Elokuun lopulla aloitetut yt-neuvottelut koskevat TeliaSoneran tytäryhtiötä Sonera Carrier Networks Oy:tä. Uusissa neuvotteluissa mukana on muitakin yhtiöitä. TeliaSoneran mukaan sitä miten muutokset kohdistuvat eri toimipisteisiin ei vielä tiedetä. Toimihenkilöunionin mukaan yt-neuvottelut koskevat myös Sonera Mobile Networks Oy:tä, Auria Oy:tä ja Auria Networks Oy:tä.

TU paheksuu neuvottelutapaa

Henkilöstöä edustavan Toimihenkilöunionin mukaan yhtiö on käynnistänyt keskisuurilla paikkakunnilla muun muassa laajakaistapalvelujensa keskittämistä koskevat yt-neuvottelut kaikessa hiljaisuudessa.

Liiton mukaan yhtiö kielsi jokin aika sitten julkisuudessa niin sanotun kakkosvaiheen hankkeen olemassaolon.Keskiviikkona se kuitenkin jätti noin 30 paikkakuntaa koskevan ilmoituksen yt-neuvottelujen aloittamisesta.

Toimihenkilöunionin työsuhdeasiamies Arvi Herttua sanoo, että emoyhtiö siivosi jokin aika sitten toimipisteensä pienemmillä paikkakunnilla, ja nyt vuorossa ovat keskisuuret kaupungit.

Uudet neuvottelut koskevat lähes kymmentä paikkakuntaa, kun aiemmassa neuvottelussa karsinta koskee noin 50 toimipistettä.

Kiistaa aiheuttaa nyt TeliaSoneran kanta siitä, että yt-neuvottelut käydään konsernitasolla.

- TU pitää menettelyä yhteistoimintalain vastaisena, sillä mahdollisista henkilöstövähennyksistä laki velvoittaa neuvottelemaan yrityskohtaisesti.

TeliaSonera katsoo, että koska muutokset koskevat koko yhtiötä, ne on käytävä maatasoisesti, eikä paikallisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.