Mainos

TeliaSoneran ylityökielto vie TLL:n työtuomioistuimeen

Tietoliikenneliitto on joutumassa työtuomioistuimeen TeliaSoneran ylityökiellon vuoksi. Työnantajaliitto Allianssi vie kiistan työtuomioistuimeen, koska Tietoliikenneliiton asettama ylityökielto on työehtosopimuksen vastainen.

Tietoliikenneliitto on joutumassa työtuomioistuimeen TeliaSoneran ylityökiellon vuoksi. Kiista on esillä työtuomioistuimessa ensi viikon alkupuolella.

Tietoliikenneliitto (TLL) antoi aiemmin tällä viikolla ylityökiellon TeliaSonera Oyj:ssä ja Carrier Networks Oy:ssä. Syynä ylityökieltoon oli yhtiöissä päättyneiden yt-neuvottelujen tulos, jonka perusteella noin 170 toimihenkilölle on luvassa irtisanomiskirje.

TLL:n hallitus pitää irtisanomisia perusteettomina, koska yhtiöissä teetetään samaan aikaan runsaasti ylitöitä. Liiton mielestä työnantaja, joka itsekin on myöntänyt ylityöt ja luvannut tehdä asialle jotain, ei ole kuitenkaan ryhtynyt toimiin ylitöiden rajoittamiseksi.

TLL sanoo tiedotteessaan, että työntekijäpuoli on odottanut jo kuusi viikkoa; tietoon tulleet toimet ovat liiton mielestä olleet melko vaisuja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.