Mainos

TeliaSoneran toimihenkilöt lakkoon huomenna

TeliaSoneran ja sen alihankinnassa työskentelevät toimihenkilöt aloittavat kaksipäiväisen lakon huomisaamuna.

Lakko koskee valtakunnallisesti yli 2000 toimihenkilöä ja se lamauttaa TeliaSoneran asiakaspalvelun.

Lakkoon osallistuvat kaikki TeliaSonera Finlandin ja sen tytäryhtiöiden Datainfon ja Sergelin toimihenkilöt sekä Manpower Business Solutionsin, GoExcellent Finland Northin ja Teleperformancen toimihenkilöt TeliaSoneran toimintojen osalta. Myös vuokratyöntekijät ovat lakon piirissä.

Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n mukaan lakon syynä on TeliaSoneran pitkäaikainen huono henkilöstöpolitiikka. Yrityksen henkilöstö on ollut jatkuvien yt-neuvottelujen kohteena, joiden seurauksena on irtisanottu lähes 500 toimihenkilöä. Lisäksi ihmisiä on Pron mukaan pakotettu toimipaikkasiirtoihin ja hakemaan omia työpaikkoja uudelleen.

– Erittäin hyvää tulosta tekevä yritys päättää satojen henkilöiden työtehtäviä olemattomilla perusteilla. Samalla se ostaa itsensä ulos tilanteesta antamalla näennäismahdollisuuden: henkilöt voivat itse irtisanoutua rahallista korvausta vastaan, paheksuu YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari.

Pro vaatii TeliaSoneraa tekemään uskottavan esityksen yrityksen tulevaisuudesta, joka ei perustu kannattavuuden hakemiseen henkilöstöä vähentämällä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.