Mainos

TeliaSoneran puheenjohtaja: Lakia on saatettu rikkoa

TeliaSoneran liiketoimet Euraasiassa ovat saattaneet rikkoa lakia, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling.

- Hallitus voi valitettavasti todeta, että useat liiketoimet eivät ole menneet hyvien yritystoiminnan käytäntöjen mukaan, Ehrling totesi osakkeenomistajille Tukholmassa.

-Ei voi sulkea pois sitä, että tietyt toimet ovat olleet lainvastaisia, hän jatkoi.

TeliaSoneran omistajat ovat parhaillaan kokoontuneet yhtiökokoukseen. TeliaSoneran hallitus on esitellyt kokouksessa asianajotoimisto Norton Rose Fulbrightilta tilaamaansa selvitystä. Selvitys käsittelee yhtiön liiketoimia entisissä neuvostotasavalloissa. Sen on odotettu tuovan lisävalaistusta korruptioepäilyihin.

Omistajat päättävät muun muassa siitä, saako entinen toimitusjohtaja Lars Nyberg vastuuvapauden viime vuodelta.

Yhtiön tilintarkastajat eivät aiemmin kyenneet sitä suosittelemaan, koska TeliaSoneran toimintaan Uzbekistanissa ja muissa entisissä neuvostovaltioissa liittyy paljon epäselvyyksiä.

Nyberg jätti TeliaSoneran viime vuoden helmikuussa. Jos vastuuvapautta ei myönnetä, yhtiö voi vaatia häneltä korvauksia mahdollisista vahingoista.

TeliaSoneran suurin omistaja on Ruotsin valtio. Suomen valtio omistaa sijoitusyhtiö Solidiumin kautta kymmenen prosenttia sen osakkeista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.