Mainos

TeliaSoneran nopeaa päätöstä kiitellään

Ruotsalainen Lars Nyberg seuraa toimitusjohtajana TeliaSonerasta kesäkuussa erotettua Anders Igeliä. Yhtiön osakkeen alamäki on taittunut päivän aikana.

Markkinoilla kiitellään TeliaSoneran toimitusjohtajanimitystä. OKO:n analyytikon Kimmo Stenvallin mukaan myönteistä Lars Nybergin valinnassa on se, että yhtiö sai nopealla aikataululla vetäjän, jolla on myös vahvat näytöt.

Pahimmillaan markkinoilla pelättiin, että uuden toimitusjohtajan valinta voi viedä loppuvuoden.

TeliaSonera nimitti ruotsalaisen Lars Nybergin yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Yllättysnimi aloittaa uudessa tehtävässään 3. syyskuuta 2007.

Lars Nybergillä on pitkä ura sekä kansainvälisesti että Ruotsissa. Tällä hetkellä hän on Micronic Laser Systemsin, IBS:n ja DataCardin hallitusten puheenjohtaja, sekä Autolivin ja Snap-Onin hallitusten jäsen.

Lars Nyberg

- Näytöt Lars Nybergin osaamisesta ovat vakuuttavat. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus, ja hän on erittäin sopiva toimitusjohtaja johtamaan TeliaSoneraa tulevaisuuteen. Hän on inspiroiva tiiminrakentaja ja visionäärinen johtaja, jolla on vahva kaupallinen fokus, sanoo TeliaSoneran hallituksen puheenjohtaja Tom von Weymarn.

Lars Nyberg on syntynyt vuonna 1951 ja koulutukseltaan hän on ekonomi Tukholman yliopistosta. Hän asuu Tukholmassa.

Nyberg seuraa tehtävässä kesäkuussa yhtiön johdosta erotettua Anders Igeliä.

TeliaSoneran osake lähti aamupäivällä nimityksen jälkeen selvään laskuun, mutta alamäki taittui vähitellen. FIM Pankkiiriliikkeen analyytikon Teemu Saaren arvion mukaan ensireaktio johtui siitä, että Yhdysvalloissa uran tehnyt Nyberg on täällä melko tuntematon.

Alamäkeä avitti myös yhtiön tuloslukujen jääminen odotuksista.

TeliaSoneran alkuvuosi sujunut tahmeasti

TeliaSoneran tulos junnasi paikoillaan alkuvuonna. Tulos ennen veroja oli 1251 miljoonaa euroa, mikä on liki sama kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Liikevaihto kasvoi alkuvuonna 4,3 prosenttia 5040 miljoonaan euroon. Vt. toimitusjohtaja Kim Ignatiuksen mukaan yhtiö tarvitsee uusia tehostamistoimia jo meneillään olevien lisäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.