Mainos

TeliaSoneran johtajien vastuualueet muuttuvat

TeliaSonera kakkosmies Harri Koponen siirtyy varatoimitusjohtajan paikalta vetämään konsernin kansainvälistä yksikköä.

TeliaSonera on vaihtanut johtajiensa vastuualueita. Konsernin varatoimitusjohtaja Harri Koponen siirtyy vetämään yhtiön kansainvälistä yksikköä, joka TeliaSoneran toimitusjohtajan Anders Igelin mukaan kaipaa johdon vahvistamista.

Kansainvälistä liiketoimintaa tähän asti vetänyt johtoryhmän jäsen Aimo Eloholma jatkaa edelleen kansainvälisessä yksikössä ja hänellä on siitä operatiivinen vastuu. Vastedes hän raportoi Koposelle, kun tähän asti hän on toimittanut raporttinsa Igelille.

Koposen seuraajaksi konsernin kehitysyksikön johtoon tulee TeliaSoneran Tanskan toiminnoista vastannut Terje Christoffersen.

- Olemme tyytyväisiä, että saamme Terjen pääkonttoriin. Hän on tervetullut lisä konsernijohtoon, Igel sanoo.

Televiestintäyhtiöitä seuraavan Nordean analyytikon Janne Rantasen mukaan Christoffersen on hoitanut Tanskan pestin hyvin.

- Ehkä Igel haluaa hänet konsernijohtoon juuri hyvin onnistuneen Tanskan operaation ansiosta, Rantanen sanoo.

Koposen siirtämistä kansainvälisen yksikön johtoon Rantanen pitää myös järkevänä.

- Kansainvälisellä puolella on haasteita. Sinne tarvitaan nyt erilaista johtamisprofiilia kuten kehitysjohtajana menestynyttä Koposta eikä enää sellaista saneeraajaa jollainen Eloholma on ollut, Rantanen perustelee.

Koposen tähän asti vetämä kehitysyksikkö on vastannut konsernin tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä. Hänen uuteen yksikköönsä taas kuuluvat TeliaSoneran Venäjällä ja Turkissa olevien matkapuhelinyhtiöiden omistuksia sekä kansainväliset dataverkot, joiden kautta yhtiö myy kapasiteettiaan eri yrityksille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.