Mainos

TeliaSoneran Eesti Telekomista antama käteisostotarjous ei toteudu

TeliaSonera AB:n tarjous ostaa kaikki AS Eesti Telekomin osakkeet, jotka eivät vielä ole TeliaSoneran omistuksessa, ei ole tullut niin laajalti hyväksytyksi, että TeliaSonera saisi vähintään 85 prosenttia Eesti Telekomin osakkeista. Tästä syystä tarjous ei toteudu.

TeliaSonera

- Ottaen huomioon Eesti Telekomin varsin korkea arvo verrattuna niin Keski- ja Itä-Euroopan kuin Länsi-Euroopankin vakiintuneisiin yrityksiin ja toisaalta yhtiön kasvunäkymiin, tarjottu hinta on kohtuullinen. Tarjoushinnan korottaminen ei missään vaiheessa ollut varteen otettava vaihtoehto, sillä TeliaSonera ei ole valmis maksamaan ylihintaa, toteaa Kenneth Karlberg, TeliaSonera Norway, Denmark and Baltic -tulosyksikön toimitusjohtaja.

Tilinhoitajayhteisöt ja Viron arvopaperirekisteri mitätöivät tarjouksen hyväksyneiden osakkeenomistajien antamat toimenpideohjeet.

TeliaSoneran osake poistuu Nasdaqista

TeliaSonera on päättänyt myös poistaa osakkeensa Nasdaq- kaupankäyntijärjestelmästä. Osakkeen vaihto Nasdaqissa on ollut vähäistä verrattuna vaihtoon Tukholman ja Helsingin pörsseissä, joissa yhtiö myös noteerataan.

Osakkeen kokonaisvaihdosta tammi-joulukuussa 2003 yhteensä 91,8 prosenttia tapahtui Tukholman pörssissä, 7,9 prosenttia Helsingissä ja 0,3 prosenttia Nasdaqissa. Kustannusten ja Nasdaqissa pysymisestä saatavan varsin rajallisen hyödyn takia TeliaSonera on päättänyt poistaa osakkeensa Nasdaq- kaupankäyntijärjestelmästä.

TeliaSonera pysyy kuitenkin Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovan viranomaisen (SEC) rekisterissä.

TeliaSonera on ollut listautuneena Nasdaq-kaupankäyntijärjestelmään Telian ja Soneran yhdistymispäivämäärästä 9.12.2002 alkaen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.