Mainos

TeliaSoneralla ennätysvahva tulos

TeliaSoneran viime vuosi oli ennätysvahva. Yhtiön nettotulos nousi 7,67 miljardia kruunua voitolliseksi.

Yhtiön liikevaihto kasvoi prosentin 81,78 miljardiin kruunuun, mutta nettotulos parani huimasti: 32,9 miljardin kruunun tappiosta 7,67 miljardia voitolliseksi. Osakekohtainen tulos parani 7,03 kruunun tappiosta 1,64 kruunua voitolliseksi.

TeliaSoneran kasvu oli voimakasta matkaviestinnässä ja Internet-liittymissä. Lisäksi kiinteän verkon liiketoiminnan negatiivinen kehitys Ruotsissa pysähtyi vuoden lopulla.

Yhtiö kertoo, että Telia ja Soneran fuusiosta aiheutuneet synergiaedut toteutuivat suunniteltua nopeammin. Tähän mennessä aloitettujen toimenpiteiden arvioidaan tuottavan 1,75 miljardin kruunun vuotuiset kustannussäästöt ja 374 miljoonan kruunun vuotuiset investointisäästöt vuoden 2005 lopussa.

Yhtiö uskoo, että kuluvan vuoden aikana matkaviestintämarkkinoiden hyvä kasvu jatkuu. Sen sijaan kiinteän verkon puhelupalveluiden markkinoiden yhtiö odottaa pienenevän, mutta Internet-pohjaisten palveluiden markkinoiden odotetaan kasvavan voimakkaasti.

Telia Sonera toteaa, että kilpailu säilyy kireänä erityisesti kotimarkkinoillamme, ja siksi yhtiö sopeuttaa edelleen kustannusrakennetta heijastamaan markkinatilannetta.

TeliaSoneran asiakasmäärä kasvoi 13%TeliaSoneran toimitusjohtajan Anders Igelin mukaan yhtiö on ylpeä viime vuoden tuloksesta. Hänen mukaansa yhdistyminen saatiin toteutettua hyvin, asiakasmäärä kasvoi tuntuvasti ja tulos oli vahva.

Tulostiedotteen mukaan yhtiö kasvoi erityisesti matkaviestinnässä ja internetliittymissä. TeliaSonera arvioi kasvattaneensa markkinaosuuttaan matkaviestintäpalveluissa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Venäjällä. Suomessa yhtiö menetti asiakkaita.

TeliaSoneralla oli viime vuoden lopussa 12 miljoonaa asiakasta, 13 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.