Mainos

TeliaSonera: Uzbekistan-kaupoissa ei todisteita lahjonnasta

TeliaSoneran julkistaman selvityksen mukaan yhtiön Uzbekistan-kaupoissa ei ole löytynyt todisteita lahjonnasta tai rahanpesusta. Rikoksen mahdollisuutta ei silti suljeta pois.

Lahjusepäilyt liittyvät TeliaSoneran vuonna 2007 tekemiin lisenssikauppoihin Uzbekistanin hallinnon kanssa. Epäilyjen mukaan yhtiö osti 3G-lisenssin gibraltarilaiselta postilaatikkoyritykseltä. Rahojen epäillään päätyneen diktaattori Islam Karimovin klaanille.

TeliaSoneran hallitus tilasi asiasta selvityksen yksityisen asianajotoimiston juristilta. Myös Ruotsin poliisi on aloittanut kaupoista rikostutkinnan.

Selvityksen tehnyt Biörn Riese kritisoi TeliaSoneran johtoa tavasta toimia Uzbekistanissa. Hänen mukaansa on vaikea sulkea pois korruption mahdollisuus, jos TeliaSoneran johto ei ole tiennyt, kenen kanssa se lopulta asioi.

Selvityksen mukaan TeliaSoneralla oli tarkoitus tehdä sopimus presidentin tyttären Gulnara Karimovan johtaman investointiryhmän kanssa. Siksi muun muassa Ruotsin syyttäjäviranomaisten esittämiä ja median uutisoimia rikosepäilyjä ei voi sulkea pois.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 1.2.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.