Mainos

TeliaSonera sai jälleen voiton Cukurovasta

TeliaSonera kertoo voittaneensa kiistan turkkilaisyhtiö Cukurovaa vastaan kansainvälisen kauppakamarin välitystuomioistuimessa Wienissä. Päätöksen mukaan Cukurova rikkoi turkkilaisen matkapuhelinoperaattorin Turkcell Holdingin osakassopimusta vuonna 2005.

Cukurovan piti myydä Turkcellin osakkeet TeliaSoneralle, mutta yhtiö myikin ne yllättäen venäläiselle Alfalle. Jos kauppa olisi toteutunut, TeliaSonera olisi noussut Turkcellin pääomistajaksi.

Kyse on jo toisesta kansainvälisen kauppakamarin välitystuomioistuimen päätöksestä, jonka ruotsalaisyhtiö on voittanut. Genevessä istunut välitystuomioistuin tuomitsi asian TeliaSoneran hyväksi viime vuoden tammikuussa.

Cukurova nosti kuitenkin vastakanteen sillä perusteella, että Telian ja Soneran yhdistyminen vuonna 2002 rikkoi osakassopimuksia. Wienin välitystuomioistuin hylkäsi vastakanteen.

Wienin välitystuomioistuin määrää Cukurovan neuvottelemaan kiisteltyjen osakkeiden ostamisesta takaisin Alfalta ja siirtämään ne TeliaSoneralle. Ruotsalaisyhtiö arvioi kuitenkin, ettei Cukurova ole ehkä kykenevä tai halukas siirtämään osakkeita TeliaSoneralle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.