Mainos

TeliaSonera leikkaamassa jälleen 165 työtehtävää

Neuvottelut koskevat kaikkiaan 900 työntekijää. TeliaSonera on luvannut, että ketään ei kuitenkaan irtisanota, vaan työntekijöitä sijoitetaan uusiin tehtäviin.

Teleyhtiö TeliaSonera jatkaa Suomen-organisaationsa trimmaamista. Yhtiö ilmoitti tänään myllertävänsä uuteen uskoon mobiilipalveluyksikkönsä, mikä johtaa enimmillään 165 työntehtävän vähenemiseen.

Yhtiö perustelee leikkauksia tehokkuuden nostamisella ja markkinamuutoksiin reagoimisella. Yhteensä 900 työntekijän yksiköstä yritetään karsia päällekkäisyyksiä.

TeliaSonera on jo pitempään myllännyt organisaatiotaan. Viime vuonna yhtiö lakkautti ainakin 250 työtehtävää, mutta toisaalta palkkasi 440 uutta työntekijää.

- Työntekijät alkavat olla lopen kyllästyneitä epävarmuuteen. Tuntuu siltä, että kaikki yksiköt käydään läpi joka vuosi ja aina löydetään tehostamista, kuvaili yhtiön pääluottamusmies Taru Maria Solakivi.

TeliaSonera yrittää pehmentää mylläysten vaikutuksia sillä, että tehtävän lakkauttaminen ei johda suoraan työntekijän irtisanomiseen. Ilman tehtäviä jääneet ohjataan osaajakeskukseen, jossa avustetaan uudelleentyöllistymistä ja tarjotaan eläkeputkea tai muuta lähtöpakettia.

- Työntekijä saa keskuksessa töiden loppumisen sulatteluun enemmän aikaa. Iso osa on lopulta ottanut lähtöpaketin vapaaehtoisesti, kun pääkaupunkiseudulla on ollut hyvä työtilanne, jatkaa Solakivi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.