Mainos

TeliaSonera karsii satoja työpaikkoja Suomessa

TeliaSonera teki kovan tuloksen, mutta satoja työntekijöitä irtisanotaan.

Teleyhtiö TeliaSonera ilmoitti tänään hyvästä tuloksesta ja 650 työpaikan vähentämisestä Suomessa. TeliaSoneran Suomen yhtiön toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen myöntää, että yt-neuvottelujen aloittaminen 650 työtehtävän vähentämiseksi on "kieltämättä iso luku". Hän syytti vähennystarpeesta kovaa kilpailua matkaviestinnässä ja laajakaistayhteyksissä, mikä on alentanut hintoja. Myös Viestintäviraston sääntely vaikuttaa yhtiön mukaan tilanteeseen.

Pääluottamusmies Taru Maria Solakiven mukaan irtisanomiset ovat epäoikeudenmukaisia ja epämiellyttäviä, kun yhtiö julkaisi samaan aikaan loistavan tuloksen viime vuodelta. TeliaSoneran pääjohtaja Anders Igel on toistuvasti vaatinut yhtiötä alentamaan kustannuksiaan.

Ruotsissa irtisanottavat työntekijät ovat kuitenkin oikeutettuja jopa kolmen vuoden palkkaan. Solakivi piti suomalaisten työntekijöiden erilaista kohtelua erityisen epäoikeudenmukaisena.

-Radikaalit muutokset ovat nyt välttämättömiä sopeuduttaessa markkinarealiteetteihin, Igel puolusti kolmivuotista säästöohjelmaa.

Yhtiön viime vuoden tulos oli selvästi parempi kuin edellisenä vuonna. Voitto nousi 850 miljoonasta eurosta 1436 miljoonaan euroon. Sen sijaan TeliaSoneran liikevaihto polki paikallaan runsaassa 9 miljardissa eurossa 30 prosentin asiakaslisäyksestä huolimatta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 11.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.