Mainos

Telian verkkovierailukiistaa puidaan

Sonera ja Radiolinja jatkavat verkkovierailukiistaan liittyviä neuvotteluja Telian kanssa. Liikenneministeriö osallistuu neuvotteluihin tarvittaessa osapuolten pyynnöstä.

Teleyritykset keskustelivat tänään liikenneministeriön johdolla lähinnä siitä, millä hinnoilla Telian liittymien verkkovierailu valtakunnallisiin GSM-verkkoihin tulisi järjestää. Telian matkaviestinnän johtajan Vesa Marsin mukaan ratkaisua haetaan nyt tosissaan.

-Ainakin meidän tavoitteenamme on saada asia ratkaistua ennen juhannusta. Olemme neuvotelleet Soneran ja Radiolinjan kanssa sekä erikseen että yhdessä ja neuvottelut jatkuvat molempien kanssa nyt ilman ministeriötä, Mars kertoo.
Hänen mukaansa näkemykset hinnoista ovat olleet varsin kaukana toisistaan. Lähentymistä on kuitenkin tapahtunut Marsin mukaan etenkin viime aikoina.

Telian valitusprosessi edelleen jäissä

Kiistassa on kyse siitä, että Telia haluaisi mahdollistaa Dual-liittymiensä käyttämisen Soneran ja Radiolinjan verkoissa. Kun osapuolet eivät alun perin päässeet sopuun verkkojen käyttöön liittyvistä hinnoista, Telia päätti vuokrata käyttöönsä joitakin sveitsiläisen Swisscomin ja Soneran vierailusopimukseen kuuluvia numeroita.

Soneran ja Radiolinjan mukaan ei kuitenkaan ole oikein, että kilpailija käyttää vastavuoroisuuteen perustuvaa verkkovierailusopimusta pysyvään kaupalliseen toimintaan.
Ensin Radiolinja ja sitten Sonera sulkivatkin Telialta pääsyn omiin verkkoihinsa. Tämän jälkeen Telia valitti asiasta EU:n komissiolle. Telia kuitenkin jäädytti valitusprosessin sen jälkeen, kun liikenneministeriö oli tehnyt asiaa koskevan sovitteluesityksensä toukokuun puolivälissä. Telia ilmoittaa pidättäytyvänsä prosessin ajamisesta edelleen.

Sonera ja Radiolinja ovat sanoneet niin ikään toistaiseksi pitävänsä kiinni aikaisemmasta päätöksestään, jonka mukaan Telian jo myymien Dual-liittymien käyttäjät voivat vierailla Soneran ja Radiolinjan verkoissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.