Mainos

Telian kolmas neljännes odotuksia parempi

Pohjoismaiden suurin teleoperaattori, ruotsalainen Telia, on kertonut ennakko-odotuksia paremmasta käyttökatteesta. Telian heinä-syyskuun käyttökate oli 4,3 miljardia kruunua (noin 470 milj.euroa), kun vuotta aiemmin tulosta kertyi 3,4 miljardia kruunua. Markkinoiden arvio oli 3,9 miljardia kruunua.

Yhtiön tiedotteessa pääjohtaja Anders Igel sanoi, että tuloksen parannusta edesauttoi tehostamissuunnitelma. Kolmannen vuosineljänneksen kuluessa Telia muun muassa tarkasteli uudelleen operaatioita, jotka eivät tuottaneet tyydyttävää tuloskehitystä.

Tiedotteen mukaan tulokseen sisältyi International Carrier -yksikön uudelleenjärjestelyjä ja rationalisointikuluja, joista aiheutuivat reilun 12 miljardin euron alaskirjaukset. Lisäksi yhtiö on tyytymätön tanskalaiseen kiinteän verkon yksikköönsä.

Kaikkiaan Telian heinä-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen painui 10,9 miljardia kruunua (n. 1,2 miljardia euroa) tappiolle, kun tulos vuotta aiemmin oli lähes 2,5 miljardia kruunua plussalla. Liikevaihtoa Telialle kertyi noin 14,5 miljardia kruunua verrattuna edellisvuoden 14,4 miljardiin.

Telia ja Sonera ovat yhdistymisaikeissa ja parhaillaan on menossa osakkeenomistajille tarkoitettu osakkeiden vaihtotarjous.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.