Mainos

Telia julkisti Soneran lunastushinnan

Ruotsalainen teleoperaattori Telia ilmoitti tänään, että Soneran osakkaille tarjottu vaihtohinta näyttää tällä hetkellä suuremmalta kuin mahdollinen käteislunastushinta.

Vaihtotarjouksen hinta vastaa 5,28 euroa Soneran osakkeelta, kun lunastustarjouksen hinta on 5,00 euroa osakkeelta.

Telian mukaan se ei näin ollen voisi perua suunniteltua fuusiota Soneran kanssa. Jos Soneran osakkeen käteislunastushinta nousisi 0,27 euroa vaihtotarjoushinnan yli, Telia voisi kaataa yhdistymisen Soneran kanssa.

Telia kertoi, että se päättää lopullisesti fuusiosta vasta, kun vaihto toteutuu arviolta 29. marraskuuta.

Telian Soneran osakkaille tekemä tarjousaika päättyy perjantaina. Telian ja Soneran on määrä yhdistyä vuodenvaihteessa, jos Soneran osakkaat hyväksyvät osakkeiden vaihtotarjouksen.

Soneran viestintäjohtajan Jari Jaakkolan mukaan ilmoituksessa on kyse siitä, että Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC haluaa yhtiöiden tiedottavan paria päivää ennen tarjousajan umpeutumista sen laskennallisten ehtojen toteutumisesta.

Jaakkola kertoi, ettei Telian tiedotteessa oleva vaihtotarjouksen hinta ole lopullinen, vaan se määräytyy tarjousajan päättyessä perjantaina päivän päätöskurssien mukaan. Vaihtotarjousaikaa saatetaan myös jatkaa, jolloin lopullinen hinta selviää jatkoajan päätöskurssien perusteella.

Osakkeenomistajat epäröineet

Monet Soneran osakkeenomistajat ovat epäröineet tarttua Telian tarjoukseen. Mahdollinen käteislunastus näytti pitkään edullisemmalta kuin vaihtotarjous, mutta Telian osakkeen viime aikojen kurssinousun jälkeen tilanne on muuttunut.

Fuusion ehtona on, että 90 prosenttia Soneran äänivallasta on sen takana. Sen jälkeen Telia lunastaisi loput Soneran osakkeet käteisellä.

Telia perusti laskelmansa Soneran osakkeen kaupankäynnillä painotettuun keskikurssiin vuoden ajalta keskiviikosta lukien. Käteislunastuksen hinnaksi tuli näin tasan 5 euroa.

Vaihtotarjouksessa Telia antaa Soneran omistajille 1,5144 omaa osakettaan yhtä Soneran osaketta kohti. Telian päätöskurssi Tukholman pörssissä oli keskiviikkona 3,48 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.