Mainos

Telia Finland valitti GSM-verkkojen vuokraehdoista

Telia Finland jätti tänään Telehallintokeskukselle ja kilpailuvirastolle valituksen siitä, etteivät Sonera ja Radiolinja vuokraa sille valtakunnallisia GSM-verkkojaan samoin ehdoin kuin ulkomaisille teleoperaattoreille. Telia Finlandin toimitusjohtajan Tero Laaksosen mukaan Soneran ja Radiolinjan hinnoittelukäytäntö on telemarkkinalain vastainen ja sen pyrkimyksenä on rajoittaa kilpailua matkaviestinmarkkinoilla.

Telian valituksen mukaan sekä Sonera että Radiolinja vuokraavat GSM-900-verkkojaan ulkomaisille operaattoreille, mm. Telian ruotsalaiselle emoyhtiölle Telia AB:lle, selvästi halvemmalla kuin Telia Finlandille. Sonera torjui tuoreeltaan Telia Finlandin väitteet ja sanoi, että kyse on kaupallisin perustein määräytyvän palvelun hinnoitteluun liittyvästä erimielisyydestä. Pörssitiedotteessaan Sonera myös kiisti, että se yrittäisi yhdessä Radiolinjan kanssa rajoittaa kilpailua GSM-markkinoilla.

Telia kertoo neuvotelleensa ns. roaming-sopimukseen pääsemisestä jo kaksi vuotta, mutta käsityksensä mukaan sekä Soneran että Radiolinjan hintavaatimukset ovat estäneet sopimukseen pääsyn. Sonerasta todetaan. etteivät neuvottelut ole edenneet, koska Telia Finland ei ole suostunut Soneran esitykseen maksaa verkkovierailuoikeudesta minuuttiperusteisen käyttökorvauksen lisäksi vuosikorvausta ja liittymismaksua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.