Mainos

Telia ei kommentoi Sonera-huhuja

Telia ei myönnä eikä kiellä ruotsalaisen Finanstidningenin tietoja, joiden mukaan Telia havittelisi Soneran ostamista. Finanstidningenin mukaan Telia tunnustelee samanaikaisesti Sonera-neuvottelujen kanssa myös mahdollisuuksia tanskalaisen Tele Danmarkin ostamiseen.

Sonera kiinnostaa Teliaa

Telia ei halua millään tavalla kommentoida Finanstidningenin tietoja yhtiön fuusiosunnitelmista. Finanstidningenin Internet-sivuillaan julkaiseman uutisen mukaan nimettömät tietolähteet Telian sisältä vahvistavat, että Telia neuvottelee Soneran kanssa ostotarjouksen tekemisestä.

Telian tiedottajan mukaan yhtiö käy keskusteluja eri pohjoismaisten operaattorien kanssa, eikä halua millään tavalla kommentoida tietoja yksittäisistä yhtiöistä.

-Emme voi vahvistaa emmekä kumota tietoja neuvotteluista Soneran kanssa, hän sanoi tänään iltapäivällä.

Huhumylly pohjoismaisten puhelinoperaattorien liittoutumisista käy kuumana ruotsalaisissa lehdissä. Finanstidningenin mukaan Telia tunnustelee rinnakkain Sonera-neuvottelujen kanssa myös mahdollisuuksia tanskalaisen Tele Danmarkin tai sen matkapuhelintoimintojen ostamiseen. Lehden mukaan yhteydet tanskalaisen ja ruotsalaisen yhtiön välillä ovat tiivistyneet sen jälkeen kun norjalaisen Telenorin neuvottelut Tele Danmarkin kanssa äskettäin päättyivät tuloksettomina.

Myös Dagens Nyheter, Dagens Industri ja Svenska Dagbladet spekuloivat tänään Telian ja Tele Danmarkin fuusiomahdollisuuksilla. Spekulaatioille on tilaa, koska Telian johto ei ole peitellyt yhtiön kiinnostusta pohjoismaisiin rakennejärjestelyihin.

Teliasta on tullut varteenotettava ostaja, koska se on onnistunut säilyttämään arvonsa paremmin kuin Sonera ja TeleDanmark, joiden hinat ovat pörssisyöksyn mukana pudonneet roimasti. Telian markkina-arvo on nyt kaksinkertainen Tele Danmarkiin ja kolminkertainen Soneraan verrattuna.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.