Mainos

Teleyritysten tietoturvakysymykset joutuvat syyniin

Viestintävirasto selvittää kaikkien suomalaisten teleyritysten tietoturvakäytännöt. Virasto kuvaa kyselyään perusasioiden selvittämiseksi, vaikka selvitys onkin saanut alkunsa Soneran teletunnistejutusta. Yritysten ohjeistus halutaan nyt saada kerralla selville.

Teleyritysten tietoturvakysymykset joutuvat tarkkaan syyniin. Viestintäviraston kysely tietoturvasta on tänään tavoittanut kaikki 120 suomalaista teleyritystä - mukana on niin paikallisia puhelinyhdistyksiä kuin valtakunnallisia operaattoreitakin.

Kysely kattaa tietoturvallisuuteen liittyvien ohjeiden ja käytäntöjen järjestämistä. Virasto tekee ensi vuonna myös tarkastuksia siitä, vastaavatko todellisuus yritysten ilmoittamaa.

-Tämän meidän kirjeemme johdosta, toivomme tietysti saavamme vastauksia kysymyksiin ja käymme niitä läpi. Toivottavasti saamme yleiskuvan selville, millä tavoin tietoturva- ja tietosuoja on yrityksissä käytännössä järjestetty, ja vastaako tämä sitä, mitä laki sanoo ja mitä meidän ohjeisssa on, sanoo ylijohtaja Rauni Hagman Viestintävirastosta.

Myös Viestintävirasto on sitä mieltä, että Sonerassa on rikottu tietosuojalakia, ja viraston tuoreen kyselyn jäljet kantavat nimenomaan tuohon tutkintaan. Virasto kuitenkin kiistää yksiselitteisesti epäilyt siitä, että tietoturva-asiat eivät olisi yrityksissä kunnossa.

-Ei ole mitään syytä olettaa, etteivät ne olisi kunnossa. Ja me uskomme, että teleyrityksissä asiat hoidetaan yleisesti varsin hyvin, Hagman kertoo.

Yrityksillä on aikaa vastata viraston kyselyyn joulukuun 20:nteen päivään asti.

(MTV3)

(Talousuutiset 25.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.