Mainos

Teleyhtiön leipiin siirtyvä EU-komissaari: Ei aihetta kohuun

EU:n komission eroava teollisuuskomissaari Martin Bangemann ei ymmärrä hänen työpaikanvaihdoksestaan noussutta hälyä eikä kadu päätöstään. Bangemann sanoo saksalaisen Welt am Sonntag -lehden haastattelussa saaneensa EU:n juristeilta vakuutukset, ettei asiassa ole mitään perusteita oikeusjutun nostamiseen EY:n tuomioistuimessa.

Bangemann ilmoitti viime viikolla siirtyvänsä espanjalaisen televiestintäyhtiön Telefonican palvelukseen. Tapauksensa nousi häly, koska Bangemann on vastannut komissiossa juuri sen teollisuudenalan valvonnasta, jolla Telefonica toimii. EU:n jäsenmaiden hallitukset päättivät viime perjantaina viedä Bangemannin tapauksen EY:n tuomioistuimeen, jotta hän menettäisi komissaarin toimesta ansaitsemansa eläkkeen.

Welt am Sonntagin haastattelussa Bangemann vakuutti, että jos olisi olemassa sääntöjä estämään komissaarien siirtyminen yksityiselle sektorille, hän noudattaisi niitä.
-Mutta meillä ei ole tällaisia sääntöjä, Bangemann sanoi.

Bangemann perusteli haastattelussa työpaikanvaihdostaan osin sillä, että hän oli turhautunut toimettomuuteen EU:n komission erottua maaliskuussa väärinkäytössyytösten takia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.