Mainos

Televisiomaksu puntariin ensi vuonna

Viestintäpoliittisen päätöksenteon taustatyötä tehdään parhaillaan. Liikenne- ja viestintäministeriö valitsi asiantuntijaselvityksen tekijäksi kilpailutuksen jälkeen neuvonantotoimisto Nordic Adviser Groupin.

Televisiomaksun tulevaisuutta ryhdytään pohtimaan ensi keväänä asetettavassa parlamentaarisessa työryhmässä. Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen mukaan kaikkien vaihtoehtojen on oltava avoimesti esillä, kun Ylen rahoitusta aletaan pohtia.

Hallitusohjelman mukaan parlamentaarisen työryhmän tehtävänä on selvittää Yleisradion vuoden 2010 jälkeistä rahoitusta.

Pursiainen puhui Radio- ja televisiotoimittajien liiton seminaarissa tänään Helsingissä.

Haastavaa työtä

Parlamentaarisen työryhmän tehtävä on haastava, ja sille on annettava riittävästi aikaa. Pursiainen arvioi työn kestävän yli vuoden verran.

- Televisiotoiminta on digitalisoitunut, ja uudet jakelukanavat ja päätelaitteet ovat ottaneet paikkansa. Viestintämaisema muuttuu nopeasti, mutta uskomme nykyisen televisiomaksujärjestelmän kestävän vuoteen 2010, hän lisäsi.

Taustatyötä tulevalle viestintäpoliittiselle päätöksenteolle tehdään jo parhaillaan. Liikenne- ja viestintäministeriö on valinnut kilpailutuksen jälkeen neuvonantotoimisto Nordic Adviser Groupin tekemään asiantuntijaselvitystä.

Selvitys luotaa Suomen viestintämarkkinoita ja etenkin televisiotoimialaa. Selvitys televisiotoiminnasta valmistuu kuluvan vuoden aikana.

Median rahoitus

Perinteinen tv-maksu on edelleen paras tapa rahoittaa julkisen palvelun mediaa, arvioi seminaarissa puhunut Karol Jakubowicz. Hän on viestintäpoliittinen asiantuntija, jota ovat käyttäneet muun muassa Unesco ja EU.

- Mikäli käyttöön otettaisiin yleistymässä oleva budjettirahoitusmalli, julkisyhtiön talouden vakaus olisi turvattava raudanlujilla perälautasäädöksillä, hän kehotti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.