Televisioluvat syyniin Helsingissä

Helsingissä on aloitettu kampanja televisiomaksujen perimiseksi. Tarkastuksen kohteena ovat ne 76 000 kotitaloutta, jotka eivät ole tehneet ilmoitusta television käyttöönotosta. Pääkaupungissa on tällä hetkellä noin 214 000 tv-maksun maksajaa.

Edellisen kerran Helsingissä kampanjoitiin syyskuussa 2001. Tuolloin kampanjalla saatiin noin 7500 uutta televisioilmoitusta eli kymmenen prosenttia kirjeen saaneista kotitalouksista teki televisioilmoituksen.

Niihin kotitalouksiin, jotka eivät ole tehneet televisioilmoitusta, lähetetään kampanjakirje ennen tarkastuskäyntiä. Kirjeen mukana on lomake, jolla voi tehdä televisioilmoituksen. Arvion mukaan 50 prosentilla niistä kotitalouksista, jotka eivät ole tehneet tv-ilmoitusta, on kuitenkin televisio käytössään.

Seuraamus television luvattomasta katselemisesta on maksu takautuvasti kaksinkertaisena katseluajalta, kuitenkin enintään vuodelta ja vähintään 50 euroa. Lisäksi voi joutua maksamaan 84 euron tarkastusmaksun.

Televisiomaksu on vuodessa 165,15 euroa eli alle puoli euroa päivässä. Ilmoituksen television käyttöönotosta voi tehdä lomakkeella, jonka saa postista, soittamalla televisiomaksuhallinnon asiakaspalveluun ja Internetin kautta osoitteesta www.tv-maksu.fi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja