Mainos

Televisiojätit sotajalalla Google TV:tä vastaan

Yhdysvalloissa televisiojätit ABC, CBS ja NBC ovat päättäneet estää ohjelmiensa näkymistä hakukonejätti Googlen uudessa Web-TV -palvelussa. The Wall Street Journal kertoo, että asia paljastaa selvästi mediayhtiöiden ja Googlen alati kiristyvät välit, jotka liittyvät mediasisältöjen käyttöön.

Googlen ohjelmistoa pyörittäviä laitteita alettiin myydä Yhdysvalloissa tässä kuussa. Google TV:llä voi hakea ja katsoa internetistä videoita.

NBC:n "The Office," CBS:n "CSI: Crime Scene Investigation," ja ABC:n "Modern Family" -kaltaisten sarjojen jaksoja ei voi katsoa verkosta Google TV:llä. Televisioasemien tiedottajat ovat vahvistaneet, että Google TV:llä ei voi katsoa sarjoja heidän sivujensa kautta vaikkakin ABC ja NBC sallivat mainosmateriaalin pyörimisen palvelun kautta.

- Google TV mahdollistaa pääsyn web-sisältöihin, joihin muutenkin jo pääsee kännykän tai tietokoneen avulla. Lopulta on kuitenkin sisällön omistajien päätettävissä estää fanien pääsy sisältöihin tämän alustan kautta, toteaa Googlen tiedottaja lausunnossaan.

Kiistaa piraattisisältöjen näkymisestä

Kesän aikana Google hiillosti suuria mediayhtiöitä optimoimaan verkkosivunsa ja videonsa toimimaan saumattomammin Google TV:n kanssa. Esimerkiksi HBO ja Turner Broadcasting networks tekivätkin näin.

Monet yhtiöt kuitenkin kieltäytyivät muokkaamasta sivustojaan. Eräiden televisiojohtajien mukaan he ovat huolissaan, että ohjelmat hukkuisivat tällöin verkkoon. Eräiden tahojen kerrotaan olleen myös huolissaan Googlen asenteesta piraattisisältöjä tarjoavia sivustoja kohtaan.

Esimerkiksi Disneyn johtajat pyysivät Googlea suodattamaan piraattisivustojen antamia ohjelmatuloksia "Täydellisten Naisten", kaltaisten sarjojen osalta. Johtajien kerrotaan olleen tyytymättömiä Googlen antamaan vastaukseen.

News Corpin Fox Broadcasting ja Viacomin MTV eivät toistaiseksi estä sisältöjensä näkymistä Google TV:stä. Foxin tiedottajan mukaan tiukkaa päätöstä asiasta ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Google on yrittänyt vakuuttaa mediayhtiöille, että Google TV:n hakuominaisuuksissa pyritään korostamaan mediayhtiöiden omia verkkosivuja ja videoita eikä suinkaan piraattisisältöjä. Google on myös sanonut, että luvattomista linkeistä voi ilmoittaa niiden poistamiseksi palvelusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.