Mainos

Televisio: Sharon valmis purkamaan siirtokuntia

Televisiotietojen mukaan Israelin pääministeri Ariel Sharon on valmis purkamaan 10 siirtokuntaa Länsirannalta.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on valmis purkamaan ainakin kymmenen juutalaissiirtokuntaa Länsirannan palestiinalaisalueelta, Israelin televisio kertoi illalla. Television mukaan kyse olisi osasta ns. loitontamissuunnitelmaa, johon liittyen Sharon on aiemmin esittänyt 17:n Gazan kaistalla sijaitsevan siirtokunnan evakuoimista.

Television mukaan Sharon olisi esitellyt Länsirantaa koskevan suunnitelman oppositiojohtaja Shimon Peresille viime viikolla. Sharon oli tapaamisessa kieltäytynyt julkistamasta suunnitelmaa ennen Yhdysvaltain hyväksyntää, televisio kertoi. Siirtokuntien evakuointisuunnitelmat ovat herättäneet aiemmin närää Sharonin hallituksenkin riveissä, ja parlamentissa on äänestetty useaan otteeseen hallituksen tulevaisuudesta.

Epäluottamuslause-esityksiä on laatinut muun muassa ääriuskonnollinen Shas-puolue. Se paheksuu siirtokuntien evakuointisuunnitelmien ohella myös aietta muuttaa ns. turva-aidan reittiä, mistä äänestettiin myös tänään. Hallitus selvisi tänään viidestä epäluottamuslauseäänestyksestä täpärimmillään luvuin 49-46. Israelin lain mukaan epäluottamuslauseen läpimeno vaatii yksinkertaisen enemmistön eli vähintään 61 ääntä 120-paikkaisessa parlamentissa, knessetissä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.