Mainos

"Televisio pullollaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa"

Naisiin kohdistuvan väkivallan näyttäminen televisio-ohjelmissa on kiihtynyt hurjaa vauhtia Yhdysvalloissa, väittää tuore raportti.

Vanhempien televisioneuvoston PTC:n (The Parents Television Council) raportista ilmenee, että viimeisen viiden vuoden aikana naisiin kohdistuvan väkivallan näyttäminen amerikkalaisessa televisiossa on kasvanut 120 prosenttia. Teini-ikäisiin tyttöihin kohdistuvien väkivallantekojen näyttäminen on kasvanut sitäkin enemmän, peräti 400 prosenttia.

Neuvosto sanoo olevansa erityisen huolissaan komediasarjoista, joissa näytetään naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa ja vetoaa televisioyhtiöihin, jotta ne ryhtyisivät asian tiimoilta toimenpiteisiin.

- Toivon, että (viihde)teollisuus tarkastelisi tietojamme ja shokeerautuisi niistä, kuten itselleni kävi, sanoo PTC:n puheenjohtaja Tim Winter.

Raportissa todetaan, että naisiin ja teinityttöihin kohdistuvan väkivallan näyttäminen on kiihtynyt moninkertaisesti verrattuna siihen, kuinka paljon väkivallan näyttäminen yleensä on televisiossa kasvanut.

PTC vertaili aineistossaan parhaan katseluajan ohjelmistoja ABC, NBC, CBS ja Fox -kanavilla helmi-toukokuussa 2004 ja 2009. Selvityksen mukaan kaikki kanavat lukuunottamatta ABC:tä olivat kasvattaneet näyttämänsä väkivallan määrää selvästi. Väkivallaksi katsottiiin selvityksessä hakkaaminen, väkivallalla uhkailu, puukottaminen, ampuminen, raiskaus ja kidutus.

PTC onkin huolissaan amerikkalaisviihteen suhtautumisesta naisiin ja väkivaltaan.

- Tosiasia on, että lapsiin vaikuttaa se, mitä he näkevät televisiosta, ja väkivalta on ehdottomasti yksi tällaisista asioista, sanoo vanhempien televisioneuvoston jäsen Melissa Henson.

Selvitys ehditty torjuakin

Raportti on ehditty jo torjuakin. Toinen televisiotoiminnan painostusryhmä, TV Watch, syyttää Parents Television Councilia vallanhalusta.

- Tämä niin sanottu "tutkimus" on yritys pakottaa kaikki televisiosisältö noudattamaan heidän (PTC:n) uskomuksiaan. Vanhemmilla on mahdollisuus vaikuttaa lastensa televisionkatseluun muutenkin, sanoo TV Watchin johtaja Jim Dyke kannaotossaan.

The Parents Television Council perustettiin vuonna 1995 tutkimaan lasten altistumista seksille ja väkivallalle television välityksellä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.