Mainos

Telesten hyvä kasvu jatkuu

Teleste-konsernin alkuvuoden kasvukehitys on ollut hyvä. Ensimmäisen kuuden kuukauden saadut tilaukset kasvoivat 61 prosenttia viime vuodesta 53,4 miljoonaan euroon. Konsernin ydinliiketoiminnan Teleste Access Systemsin saadut tilaukset lähes kaksinkertaistuivat, kasvu oli 90 prosenttia, Teleste kertoo tiedotteessaan.

Ohjelmistopohjaisten multimediaoppimisjärjestelmien toimittajaksi muuttuvan Teleste Educational-liiketoiminnan saadut tilaukset olivat hieman edellisvuotta alemmalla tasolla. Konsernin laskutus kasvoi 44 prosenttia 41,1 miljoonaan euroon. Access Systemsin laskutuksen kasvu oli 56 prosenttia ja Educationalin 40 prosenttia.

Home Networks- liiketoiminnan saadut tilaukset ja laskutus jäivät kuitenkin viime vuodesta. Neuvottelut Home Networks-liiketoiminnan myynnistä ovat käynnissä ja tavoitteena on saattaa ne päätökseen kuluvan vuoden aikana.

Telesten tilauskanta oli kesäkuun lopussa 31,4 miljoonaa euroa, 123 prosenttia edellisvuotta suurempi. Vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden kehitys ei muuta kesäkuussa julkaistussa osavuosikatsauksessa esitettyjä loppuvuoden näkymiä. Konsernin koko vuoden tuloksen ennustetaan paranevan viime vuodesta ja kannattavuuden olevan hyvä.

Teleste on vuonna 1954 perustettu kansainvälinen teknologiakonserni, joka on erikoistunut laajakaistaisen tietoliikenteen ratkaisuihin ja kieltenoppimisen ohjelmistopohjaisiin multimediaympäristöihin. Vuonna 1999 konsernin liikevaihto oli 68,1 miljoonaa euroa, liiketulos 9,9 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 6,4 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa oli huhtikuun lopussa 625 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.