Mainos

Teleste keskittyy nopeisiin laajakaistaverkkoihin

Teleste on aloittanut neuvottelut Englannissa toimivan Home Networks - liiketoimintansa myymisestä. Tavoitteiden ja strategian mukaisesti Teleste-konsernissa panostetaan alueille, missä lähivuosina on mahdollisuus kasvaa kiihtyvällä vauhdilla ja kannattavasti, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Home Networks -liiketoiminta olisi vaatinut lähivuosina merkittäviä panostuksia, jotta se olisi yltänyt konsernin kasvu- ja kannattavuustavoitteisiin. Panostukset on päätetty kohdistaa jatkossa nopeisiin laajakaistaverkkoratkaisuihin erikoistuneeseen Telesten suurimpaan liiketoimintaan Access Systemsiin sekä ohjelmistoyritykseksi muuttuvaan Teleste Educational -liiketoimintaan, Teleste kertoo.

Teleste kertoo tiedotteessaan, että sen ydinliiketoiminnan Teleste Access Systemsin markkinatilanne on edelleen parantunut ja strategia on muutettu aiempaa kasvuhakuisemmaksi. Tehdyillä ja tulevilla markkina- ja tuotekehityspanostuksilla uskotaan liiketoiminnassa päästävän viime vuonna listautumisen yhteydessä ilmoitettua konsernin 20 prosentin kasvutavoitetta suurempaan kasvuun. Access Systemsin saadut tilaukset kasvoivat vuoden viimeisellä kolmanneksella 31,2 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihto 36,0 prosenttia.

Teleste Home Networks on toiminut omana Labgear Ltd nimisenä yhtiönä Englannin markkinoilla, jossa se on markkinajohtaja. Tunnetulla Labgear tuotemerkillä kotitalouksille markkinoitava tuotevalikoima käsittää televisiokuvan siirtoon ja vahvistamiseen kehitettyjä ulko- ja sisäantenneja sekä erilaisia vahvistimia ja muuntimia.

Teleste on vuonna 1954 perustettu kansainvälinen teknologiakonserni, joka on erikoistunut tietoliikenteen laajakaistajärjestelmiin ja kieltenoppimisen multimediaympäristöihin. Konsernin liiketoiminnat kuuluvat toimialojensa johtaviin yrityksiin markkina-alueillaan. Vuonna 1998 konsernin liikevaihto oli 66,1 miljoonaa euroa, liiketulos 9,4 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 7,0 miljoonaa euroa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.