Mainos

Teleoperaattorit pyrkivät yhdistymään yli rajojen

Uusimpien tietojen mukaan amerikkalainen telejätti AT&T ja brittiläinen BT (British Telecommunications) pyrkivät Japanin markkinoille. Japanin telekommunikaatiomarkkinat ovat maailman toiseksi suurimmat ja niiden vuotuiseksi liikevaihdoksi on laskettu 100 miljardia dollaria (560 mrd mk).

AT&T ja BT aikovat kumpikin hankkia 15 prosentin osuuden Japanin kolmanneksi suurimmasta kaukopuheluoperaattorista Japan Telecomista.

Deutsche Telekom ja Telecom Italia ilmoittivat yhdistymisestään viime viikolla. Saksalaisten lehtitietojen mukaan Deutsche Telekom on lisäksi hamuamassa itselleen brittiläistä One-2-One-matkapuhelinyhtiötä.

Teleoperaattoreita ja postia valvovan viraston päällikkö Klaus-Dieter Scheurle kuvaileekin alalla vallitsevaa menoa tyyliin: Syö tai tule syödyksi, jolloin fuusioiden taloudellinen välttämättömyys jää taka-alalle. Esimerkiksi AT&T ja BT investoivat 220 miljardia jeniä (n. 11 mrd mk) Japan Telecomiin, johon liitetään myös niiden tytäryhtiöt. AT&T on investoinut puolentoista vuoden aikana 138 miljardia dollaria (773 mrd mk) yritysostoihin ja tähyää nyt amerikkalaista kaapeli-tv-yhtiötä MediaOnea 58 miljardilla dollarilla (325 mrd mk).

Saksalaisten lehtitietojen mukaan Deutsche Telekom on tarjoamassa One-2-Onesta 31-33 miljardia D-markkaa (93-99 mrd mk).
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.