Mainos

Teleoperaattoreiden alamäki pudotti Soneraa

Teleoperattoreiden yleinen alamäki Euroopan pörsseissä tiputti myös Soneran osakkeen hintaa tänään Helsingin pörssissä. Sen hinta halpeni noin 10 prosenttia eilisestä. Noin 5 prosentin laskussa oli myös Nokia.

Päivän ehdoton menettäjä oli tietoturvayhtiö Stonesoft, joka julkisti tappiollisen tuloksen viime vuodelta. Myöskään arviot tulevasta eivät markkinoita vakuuttaneet. Stonesoftin osakkeen hinta romahti: edellispäivän päätöshinnasta leikkaantui melkein 60 prosenttia. Viimeiset kaupat tehtiin noin 4,52 eurolla.

Teleoperaattoreiden päivää rasitti ranskalaisen Telecomin ilmoitus sen omistaman englantilaisen matkapuhelinyhtiö Orangen uudesta myyntihintahaarukasta. Matkapuhelinyhtiön osakkeita tulee ensi viikolla myyntiin aikaisempaa ilmoitettua halvemmalla. Alamäki Helsingissä vain kiihtyi, kun kaupankäynti teknologiaosakkeilla New Yorkissa alkoi aivan odotetusti laskevin hinnoin. Pohjana oli amerikkalaisen verkkoteknologiayhtiö Ciscon tulos, joka oli markkinoiden odottamaa heikompi.

Helsingissä yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-yleisindeksi painui lopulta lähes 5 prosenttia miinukselle. Nokiasta puhdistettu hex-portfolioindeksi kirjasi laskuksi 3,6 prosenttia. Laskussa oli myös metsäteollisuus. Viime vuoden tuloksensa julkistanut Stora-Enson R-osakkeen hinnasta meni runsaat 3 prosenttia. Nokialla viimeiset kaupat tehtiin 34,15 ja Soneralla 18,04 eurolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.